Tekeekö mieli jogurttia? Näin teet sitä kotona!

kotitekoinen jogurtti mansikat
Shutterstock

Kotitekoinen jogurtti valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Näin teet sen itse!

Katso yllä olevalta videolta vinkkejä ruoan säilytykseen.

Jogurtti on mukava aamupala. Allt Om Mat -ruokasivusto kertoo, kuinka teet sitä itse kotona.

Lämpötilojen kanssa pitää olla tarkkana tässä reseptissä, joten ota avuksi lämpömittari.

Kotitekoinen jogurtti

Ainesosat (4 annosta):

4 dl täysmaitoa
2 rkl maitojauhetta
2 rkl luonnonjogurttia, mielellään huoneenlämpöisenä

Lisäksi

mansikoita
kookoslastuja

Valmistusohje:

Laita uuni lämpiämään 60 asteeseen. Lämmitä maito liedellä noin 95-asteiseksi.

Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon maitojauhe. Anna jäähtyä 45-asteiseksi. Sekoita mukaan jogurtti.

Kaada seos purkkeihin tai pieniin lasimukeihin ja peitä kannella tai kelmulla.

Vinkki: Jos et löydä maitojauhetta, voit jättää sen pois, mutta silloin jogurtista tulee löysempää.

Laita purkit kattilaan. Laita sen jälkeen kattilaan vettä noin 2 senttimetrin verran. Veden tulee olla 45-asteista.

Peitä kattila kannella ja laita uuniin. Laita uuni pois päältä ja anna kattilan olla jälkilämmössä noin 6-8 tuntia.

Ota jogurtti uunista ja anna sen viilentyä jääkaapissa. Tarjoile mansikoiden tai kookoslastujen kera.

Lähde: Alltommat.se

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.