Tekeekö mieli jogurttia? Näin teet sitä kotona!
Kotitekoinen jogurtti valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Näin teet sen itse!
Katso yllä olevalta videolta vinkkejä ruoan säilytykseen.
Jogurtti on mukava aamupala. Allt Om Mat -ruokasivusto kertoo, kuinka teet sitä itse kotona.
Lämpötilojen kanssa pitää olla tarkkana tässä reseptissä, joten ota avuksi lämpömittari.
Kotitekoinen jogurtti
Ainesosat (4 annosta):
4 dl täysmaitoa
2 rkl maitojauhetta
2 rkl luonnonjogurttia, mielellään huoneenlämpöisenä
Lisäksi
mansikoita
kookoslastuja
Valmistusohje:
Laita uuni lämpiämään 60 asteeseen. Lämmitä maito liedellä noin 95-asteiseksi.
Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon maitojauhe. Anna jäähtyä 45-asteiseksi. Sekoita mukaan jogurtti.
Kaada seos purkkeihin tai pieniin lasimukeihin ja peitä kannella tai kelmulla.
Vinkki: Jos et löydä maitojauhetta, voit jättää sen pois, mutta silloin jogurtista tulee löysempää.
Laita purkit kattilaan. Laita sen jälkeen kattilaan vettä noin 2 senttimetrin verran. Veden tulee olla 45-asteista.
Peitä kattila kannella ja laita uuniin. Laita uuni pois päältä ja anna kattilan olla jälkilämmössä noin 6-8 tuntia.
Ota jogurtti uunista ja anna sen viilentyä jääkaapissa. Tarjoile mansikoiden tai kookoslastujen kera.
Lähde: Alltommat.se
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku