Kotitekoinen jogurtti valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Näin teet sen itse!
Katso yllä olevalta videolta vinkkejä ruoan säilytykseen.
Jogurtti on mukava aamupala. Allt Om Mat -ruokasivusto kertoo, kuinka teet sitä itse kotona.
Lämpötilojen kanssa pitää olla tarkkana tässä reseptissä, joten ota avuksi lämpömittari.
Kotitekoinen jogurtti
Ainesosat (4 annosta):
4 dl täysmaitoa
2 rkl maitojauhetta
2 rkl luonnonjogurttia, mielellään huoneenlämpöisenä
Lisäksi
mansikoita
kookoslastuja
Valmistusohje:
Laita uuni lämpiämään 60 asteeseen. Lämmitä maito liedellä noin 95-asteiseksi.
Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon maitojauhe. Anna jäähtyä 45-asteiseksi. Sekoita mukaan jogurtti.
Kaada seos purkkeihin tai pieniin lasimukeihin ja peitä kannella tai kelmulla.
Vinkki: Jos et löydä maitojauhetta, voit jättää sen pois, mutta silloin jogurtista tulee löysempää.
Laita purkit kattilaan. Laita sen jälkeen kattilaan vettä noin 2 senttimetrin verran. Veden tulee olla 45-asteista.
Peitä kattila kannella ja laita uuniin. Laita uuni pois päältä ja anna kattilan olla jälkilämmössä noin 6-8 tuntia.
Ota jogurtti uunista ja anna sen viilentyä jääkaapissa. Tarjoile mansikoiden tai kookoslastujen kera.
Lähde: Alltommat.se