Thaimaalaisravintolan burgeri voi hirvittää herkimpiä – söisitkö itse tätä?

sirkkaburger pääkuva videosta
KameraOne

Thaimaalainen ravintoloitsija haluaa tehdä sirkoista helpommin lähestyttävän proteiinin lähteen.

Sirkoista ravinnon lähteenä on puhuttu jo vuosia, mutta jostain syystä varsinkaan Suomessa ei olla innostuttu rouskuvista hyönteisistä kovinkaan paljoa.

Sen sijaan Thaimaan Bangkokissa pop-up-hampurilaisravintola menestyy juurikin tarjoamansa "ötökkäburgerin" ansiosta.

Ravintolan omistaja Pooripat Thiapairat halusi tehdä proteiinirikkaasta "super foodista" helpommin lähestyttävän hampurilaisen muodossa.

– Sirkkojen ei tarvitse olla tarjolla pelkästään katukeittöissä. Sirkoista voi tehdä hampurilaisia, leivonnaisia tai jopa mausteseoksen, jolla voidaan maustaa ranskanperunoita – nämä ovat kaikki mahdollisia, Thiapairat kommentoi Channel News Asialle.

Thiapairat uskoo, että sirkkojen lisääntynyt kysyntä auttaisi työllistämään myös thaimaalaisia maanviljelijöitä ja vähentämään lihantuotannosta syntyviä päästöjä.

Katso yllä olevalta videolta, miten herkullisen näköisiä hampurilaisia Thiapairatin ravintolassa valmistetaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!