Thaimaalaisravintolan burgeri voi hirvittää herkimpiä – söisitkö itse tätä?
Thaimaalainen ravintoloitsija haluaa tehdä sirkoista helpommin lähestyttävän proteiinin lähteen.
Sirkoista ravinnon lähteenä on puhuttu jo vuosia, mutta jostain syystä varsinkaan Suomessa ei olla innostuttu rouskuvista hyönteisistä kovinkaan paljoa.
Sen sijaan Thaimaan Bangkokissa pop-up-hampurilaisravintola menestyy juurikin tarjoamansa "ötökkäburgerin" ansiosta.
Ravintolan omistaja Pooripat Thiapairat halusi tehdä proteiinirikkaasta "super foodista" helpommin lähestyttävän hampurilaisen muodossa.
– Sirkkojen ei tarvitse olla tarjolla pelkästään katukeittöissä. Sirkoista voi tehdä hampurilaisia, leivonnaisia tai jopa mausteseoksen, jolla voidaan maustaa ranskanperunoita – nämä ovat kaikki mahdollisia, Thiapairat kommentoi Channel News Asialle.
Thiapairat uskoo, että sirkkojen lisääntynyt kysyntä auttaisi työllistämään myös thaimaalaisia maanviljelijöitä ja vähentämään lihantuotannosta syntyviä päästöjä.
Katso yllä olevalta videolta, miten herkullisen näköisiä hampurilaisia Thiapairatin ravintolassa valmistetaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa