Thaimaalainen ravintoloitsija haluaa tehdä sirkoista helpommin lähestyttävän proteiinin lähteen.
Sirkoista ravinnon lähteenä on puhuttu jo vuosia, mutta jostain syystä varsinkaan Suomessa ei olla innostuttu rouskuvista hyönteisistä kovinkaan paljoa.
Sen sijaan Thaimaan Bangkokissa pop-up-hampurilaisravintola menestyy juurikin tarjoamansa "ötökkäburgerin" ansiosta.
Ravintolan omistaja Pooripat Thiapairat halusi tehdä proteiinirikkaasta "super foodista" helpommin lähestyttävän hampurilaisen muodossa.
– Sirkkojen ei tarvitse olla tarjolla pelkästään katukeittöissä. Sirkoista voi tehdä hampurilaisia, leivonnaisia tai jopa mausteseoksen, jolla voidaan maustaa ranskanperunoita – nämä ovat kaikki mahdollisia, Thiapairat kommentoi Channel News Asialle.
Thiapairat uskoo, että sirkkojen lisääntynyt kysyntä auttaisi työllistämään myös thaimaalaisia maanviljelijöitä ja vähentämään lihantuotannosta syntyviä päästöjä.
Katso yllä olevalta videolta, miten herkullisen näköisiä hampurilaisia Thiapairatin ravintolassa valmistetaan.