Oletko huomannut, että Fazerin laskiaispullapakkauksessa päiväysmerkinnän vierestä löytyy mystinen A-kirjain? Kyseinen kirjain tarkoittaa, että pullat ovat olleet pakastettuja.
Muutama vuosi sitten suomalaisia hätkähdytti tieto siitä, että Fazer valmistaa kansallisrunoilijamme nimikkoleivosta Latviassa. Nyt ihmetystä on aiheuttanut sesonkiherkku laskiaispulla. Pullapakkausta tarkasteltaessa nimittäin selviää, että pullat ovat olleet pakastettuja.
Suuri volyymi vie pullat pakkaseen
Fazerin Vantaan leipomon johtaja Antti Laasosen mukaan syy pakastukseen löytyy kovasta kysynnästä.
– Laskiaispullien kysyntä on ylittänyt kaikki odotuksemme täällä Fazerilla tänä vuonna. Tulemme valmistamaan noin kaksi miljoonaa pullaa Suomessa. Laskiaispullat menevät pakkaseen suuresta volyymista johtuen. Linjan kapasiteetti ei valitettavasti mahdollista tuoreleivontaa, sesongin ollessa niin lyhyt ja tiivis, Laasonen kommentoi Makuja.fi:lle syytä pakastepullien käyttöön.
LUE MYÖS: MTV testasi kaupan laskiaispullat – yksi nousi ylitse muiden: "Kuin oman äidin tekemää"
Pakastuksen ei ole todettu vaikuttavan tuotteen säilyvyyteen tai laatuun.
– Olemme tutkineet tarkasti laskiaispullan säilyvyyttä ja todenneet ettei sen laadussa tapahdu muutoksia mikäli pakastusaika jää yhteen viikkoon. Laskiaispulliemme pakastusaika on kaksi, maksimissaan kolme päivää, Laasonen lisää.
Myös pullan väriaine saattaa kummastuttaa
Fazerin pullapakkauksen ravintosisältöä tutkiessa herkuttelijaa saattaa pistää silmään myös toinen yksityiskohta; lisäaine E160a.
Kyseinen lisäaine on luontaisesti muun muassa porkkanoissa esiintyvä karotenoidi. Vaikka kyse on luonnollisesta väriaineesta, mitä ihmettä se oikein tekee laskiaispullassa?
– Pullan väriaine tulee käyttämästämme margariinista, Laasonen valottaa asiaa.