Tiesitkö? Näin viinitonkka pitäisikin oikeasti avata – koko homma kääntyy päälaelleen
Hanaviinipakkauksen avaaminen on periaatteessa helppoa, mutta käytännössä hanaa joutuu usein kaivelemaan sormin pahviboksin sisältä. Tonkan avaamiseen onkin viiniasiantuntijan mukaan olemassa paljon kätevämpi tapa. Katso videolta oikea tekniikka!
Tiesitkö sinä, että myös hanaviinipankkaukselle eli niin sanotulle viinitonkalle on olemassa oikeaoppinen avaamistekniikka?
Altian viiniasiantuntija Markus Hannula kertoo, että insinöörit ovat miettineet hanapakatulle viinille oikeaoppisen avaamistekniikan.
– Hanapakkaus on suunniteltu niin, että se avataan ylösalaisin. Eli kun pakkaus käännetään ja siitä poistetaan pahvisuoja, valuu sisällä oleva hana automaattisesti ulos, eikä sitä tarvitse sormilla yrittää sieltä kaivaa, Hannula neuvoo.
Hannulla selventää vielä logiikkaa:
– Jos yrität avata pakkausta oikeinpäin, niin hana päällähän on käytännössä kolme kiloa painoa. Kun käännät pakkauksen ympäri, tämä paino poistuu ja hana tulee ulos.
Nyt sinun ei siis tarvitse enää koskaan tuskailla pahvitonkkaan jumiutuneen hanan kanssa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsapiirakka
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti