Jos viiniä jää yli, älä laita luonnonkorkkia takaisin pulloon – sommelier kertoo syyn
Amerikkalainen sommelier neuvoo nerokkaan tavan säilöä ylijäänyt viini.
Jos viinipullo ei tyhjene kerralla, suljet sen todennäköisesti jonkinlaisella korkilla ja laitat jääkaappiin odottamaan seuraavaa kierrosta.
Osa rynttää pullon suuhun takaisin luonnonkorkin, toiset ruuvaavat kierrekorkin takaisin ja osa taas kaivaa laatikosta viinikorkin sulkijan.
Vaikka pullon saisikin suljettua ilmatiiviisti, sisälle saattaa silti jäädä paljon ilmaa suhteessa viiniin. Tasty-sivusto kirjoittaa helposta niksistä, joka pitää viinin virkeämpänä pidempään.
Näin säilöt viinipullon jämät näppärästi
Amerikkalainen sommelier Warner Boin ylläpitää TikTokissa tiliä @confidenceuncorked ja naisen päämääränä on saada kaikki nauttimaan viinistä ilman "turhaa snobbailua".
Tuoreessa vinkkivideossaan Boin kertoo, että puoliksi juotua viinipulloa ei varsinaisesti kannattaisi sulkea enää luonnonkorkilla.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
– Tiedän, että se kuulostaa hullulta, mutta jos olet joskus tilanteessa, että sinulle jää viiniä yli, älä laita korkkia takaisin pullon suulle. Minulla on parempi neuvo, joka tulee muuttamaan elämäsi, Boin kertoo videolla.
Boin selittää, että viinipullon sulkeminen luonnonkorkilla altistaa viiniä hapelle kahdesta syystä: luonnonkorkki on huokoista materiaalia ja pullossa on jo ylipäätän enemmän ilmaa viinin määrään verrattuna.
– Se, mitä oikeasti haluamme tehdä, on vähentää hapen määrää verrattuna viiniin. Suosittelen kannellista lasipurkkia, Boin kertoo.
Viini kannattaa kaataa juuri oikean kokoiseen lasipurkkiin, jonka saa suljettua ilmatiiviisti ja sijoittaa sitten jääkaappiin.
Ennen viinin jämien juomista Boin suosittelee ottamaan lasipurkin huoneenlämpöön noin tuntia ennen viinin nauttimista.
Lue myös: MTV:n viiniraati maisteli kahdeksan suomalaisjulkkiksen punaviinit – yksi viineistä yllätti täysin
Katso myös: Halpa vs. kallis: Voiko halpa kuohuviini olla parempaa kuin samppanja?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa