Airfryerilla voit paistaa kätevästi vaikka vain pienen määrän pipareita.
Jo monesta keittiöstä löytyvä airfryer eli kiertoilmakypsennin sopii myös jouluherkkujen valmistukseen.
Kotitalousopettaja Arja Elina Laine vinkkaa kirjassaan Airfryer – Kotikokin keittiössä (Readme 2024), että airfryerilla voi paistaa esimerkiksi pikkuleipiä, kuten vaikkapa piparkakkuja.
Airfryerin paistolämpötila ja -aika ovat tarkkoja, joten piparit valmistuvat kätevästi. Airfryerilla voit myös helposti leipoa vain pienen määrän. Esimerkiksi 100 grammasta taikinaa saat noin 6–8 piparia, Laine vinkkaa.
Voit käyttää sulatettua valmistaikinaa tai tehdä piparitaikinan itse.
Huomioi turvallisuusriski
Tarkkaile, paistaako airfryerisi kevyet leivonnaiset ilman, että ne kääntyilevät tai jopa lentävät.
Jos näin käy, lisää paperin reunoihin painoksi piparitaikinapallot tai pikkulusikat (kuumennuksen kestävät), jotta paperi ei lennä ilmavirtauksessa. Lentävä leivinpaperipala voi pahimmillaan syttyä palamaan airfryerissa.
Valmista piparkakut näin
- Irrota piparit piparkakkutaikinasta muoteilla.
- Esilämmitä airfyer 170°C:een tyhjänä kahden minuutin ajan. Näin piparit alkavat kypsyä heti, kun laitat ne airfryeriin.
- Aseta leivin- tai airfryerpaperi airfryeriin ja nosta piparkakut väljästi paperille.
- Käytä airfryerin leivontatoimintoa tai pienempää ilmavirtausta/puhallustehoa, jos se on valittavissa. Tee näin varsinkin silloin, jos airfryerin ilmavirtaus on hyvin tehokas.
- Paista piparit 170°C:ssa noin kuuden minuutin ajan riippuen pikkuleipien koosta ja airfryerin tehosta. Tarkkaile paistumista.
- Avaa luukku ja anna piparkakkujen jäähtyä, ennen kuin siirrät ne varovasti lastalla pois.
VINKKI: Valmiita pipareita voit hyödyntää esimerkiksi itse tehdyssä piparijäätelössä – katso piparijäätelön resepti täältä.
Katso myös: Mikä kauppojen piparitaikinoista on paras?
8:23
Lähde: Arja Elina Laine, Airfryer – Kotikokin keittiössä (Readme 2024)