Piparkakkutaikina

Tästä taikinasta voit valmistaa piparkakkutalon tai pieniä piparkakkuja! Piparkakkutaikina kannattaa valmistaa jo päivää ennen leipomista.

Noin 50 piparkakkua

  • 3½ dl siirappia
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 300 g voita
  • 850 g vehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • 1-2 rkl kanelia
  • 1-2 rkl neilikkaa
  • 1-2 rkl inkivääriä
  • 5 g ruokasoodaa
  • 6 dl tomusokeria
  • 1 dl munanvalkuaisia
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kiehauta sokeri ja siirappi. Siirrä kattila levyltä, lisää paloiteltu voi ja anna sulaa. Jäähdytä.

2. Sekoita joukkoon munat, kaneli, neilikka ja inkivääri. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja ruokasooda ja lisää taikinaan vähän kerrallaan. Anna taikinan vetäytyä viileässä, mielellään seuraavaan päivään.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen Kauli taikina leivinpaperin päällä mahdollisimman ohueksi levyksi. Ota muotilla piparkakkuja tai leikkaa piparkakkutalon osat taikinapyörällä. Levitä kylmille uunipelleille ja paista piparkakkuja uunin keskitasossa noin 5 minuuttia. Jäähdytä huolella. Vinkki: Jos nostat kuumat pellit parvekkeelle tai pihalle, ne ehtivät jäähtyä ennen seuraavaa paistoerää.

4. Kuorrutus: Sekoita tomusokeri, munanvalkuaiset ja sitruunamehu sähkövatkaimella. Vatkaa,, kunnes kuorrutus on lumivalkoista ja kiinteää. Pursota kuorrutusta piparkakkujen päälle kertakäyttöpursottimella. Voit myös valmistaa pursottimen voipaperista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!