Kokonaisena grillattu myskikurpitsa toimii syötävänä kulhona.
Grillatuista kasviksista puhuttaessa ajatellaan usein maissia, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja herkkusieniä. Grillissä voi kuitenkin kypsentää melkein mitä vain – jopa kokonaisen kurpitsan!
Mausteyritys Poppamiehen perustaja Marko Suksi grillaa kesät talvet. Yksi hänen talvikauden suosikeistaan on ollut kokonaisena grillattu myskikurpitsa, joka sopii myös keväiseen grillimenuun.
Suksi neuvoo grillaamaan kokonaisen myskikurpitsan rohkeasti pikimustaksi. Kun kypsän kurpitsan halkaisee, siitä tulee hauska tarjoiluastia, jonka voi aterian päätteeksi syödä.
Täytä grillikurpitsa haluamillasi herkuilla
Kurpitsan täytteeksi voi laittaa esimerkiksi grillattua lihapaloja ja muita grillin antimia.
– Tykkään todella paljon, kun siinä tulee se grillattu kasvis samassa. Laitan pikkuisen majoneesia tai kermaviilikastiketta sinne kurpitsan pohjalle ja päälle niitä grillin antimia.
Kokonaisen myskikurpitsan grillaaminen on helpompaa kuin voisi kuvitella. Kurpitsaa grillataan joka puolelta, kunnes sen pinta on kauttaaltaan musta.
Kun kurpitsa on saanut hieman jäähtyä, se halkaistaan kahtia ja poistetaan siemenet.
– Kurpitsaa on vaikea mokata, Suksi kannustaa.
Kurpitsakulhon täytteeksi voi valmistaa myös kalatäytteen. Kokeile esimerkiksi Marko Suksen savusiikatäytettä.
Savusiikatäyte
1 kpl suolakurkku
grillattu puolikas sipuli
grillattua kesäkurpitsaa (5 cm pätkä)
300 g savusiikaa
3 rkl valkosipulimajoneesia
1 rkl kapris
1–2 tl mustapippuria
hienonnettua ruohosipulia
Hienonna kaikki aineet ja sekoita keskenään.
VINKKI: Sekoita mukaan vähän parmesanlastuja.
***
1:30