Ruokasivusto Food52 kysyi ihmisiltä, mikä on chilin tulisin osa. Suurin osa vastasi väärin.
Luulitko sinäkin, että chilin tulisin osa ovat sen siemenet? Näin vastasi yli 62 prosenttia ihmisistä Food52-ruokasivuston kyselyssä. Totuus on kuitenkin toinen. Jos poistat chilistä siemenet ja luulet sen poistavan tulisuuden, on lopputulos ihan yhtä polttava kuin siemenien kanssa.
Todellisuudessa chilin tulisuus piilee sen siemenkiinnikkeissä, kertoo Chiliwiki:
– Chilin hedelmä koostuu palosta ja kannasta. Palon sisältä löytyy lisäksi siemenet ja siemenkiinnikkeet. Toisin kuin yleisesti luullaan, siemenet eivät itsessään ole tulisia, vaan tulisuus on siemenkiinnikkeissä. Ruoanlaitossa kannattaa osa vaaleista siemenkiinnikkeistä viiltää veitsellä irti, mikäli arvelee hedelmän olevan liian tulinen omaan makuun.
Food52-ruokasivuston toimittaja ihmettelee, miten ihmiset eivät vieläkään ole oppineet tätä yksinkertaista chilifaktaa.
– Suurin osa ihmisistä ei tiedä tätä perusasiaa ruoanlaitosta, toimittaja Sarah Jampel ihmettelee.
Lähde: Food52
***
2:24