Totuus chilistä: "Suurin osa ihmisistä ei tiedä tätä perusasiaa ruoanlaitosta"
Ruokasivusto Food52 kysyi ihmisiltä, mikä on chilin tulisin osa. Suurin osa vastasi väärin.
Luulitko sinäkin, että chilin tulisin osa ovat sen siemenet? Näin vastasi yli 62 prosenttia ihmisistä Food52-ruokasivuston kyselyssä. Totuus on kuitenkin toinen. Jos poistat chilistä siemenet ja luulet sen poistavan tulisuuden, on lopputulos ihan yhtä polttava kuin siemenien kanssa.
Todellisuudessa chilin tulisuus piilee sen siemenkiinnikkeissä, kertoo Chiliwiki:
– Chilin hedelmä koostuu palosta ja kannasta. Palon sisältä löytyy lisäksi siemenet ja siemenkiinnikkeet. Toisin kuin yleisesti luullaan, siemenet eivät itsessään ole tulisia, vaan tulisuus on siemenkiinnikkeissä. Ruoanlaitossa kannattaa osa vaaleista siemenkiinnikkeistä viiltää veitsellä irti, mikäli arvelee hedelmän olevan liian tulinen omaan makuun.
Food52-ruokasivuston toimittaja ihmettelee, miten ihmiset eivät vieläkään ole oppineet tätä yksinkertaista chilifaktaa.
– Suurin osa ihmisistä ei tiedä tätä perusasiaa ruoanlaitosta, toimittaja Sarah Jampel ihmettelee.
Lähde: Food52
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku