Viiden jälkeen -ohjelman juontajat Mikko Suursalmi ja Lauri Kottonen joutuivat ”ihmiskokeeseen” suorassa lähetyksessä.
Studiossa oli vieraana ravintoloitsija Teemu Laurell, joka kertoi miten chiliä kannattaa käsitellä.
Lue myös: Milloin viimeksi teit tärkeän toimenpiteen keittiössäsi? Voi säästää myös sähköä!
– Perinteisin virhe on se, että kosketellaan chiliä ja sitten silmiä. On hyvä käyttää hanskoja ja leikkuulaudan peseminen chilin käsittelyn jälkeen, koska sen tulisuus jää leikkuulautaan, Laurell vinkkaa.
Chilit luokitellaan tulisuutensa mukaan Scovillen asteikolla, jossa miedoin on paprika ja tulisin Bhut jolokia -niminen chili.
Lue myös: Helsingissä tuli myyntiin ennennäkemätön sixpack
Mukana maistelussa oli melko mietoa keltaista chiliä, mutta myös toisiksi tulisinta habaneroa.
– Miksi me tehdään tätä täällä televisiossa? Lauri Kottonen kysyi habaneroa maistellessaan.
Katso hulvaton maistelu artikkelin alussa olevalta videolta!
Katso myös koko chilejä käsitellyt osuus Viiden jälkeen -ohjelmasta:
10:38Oppitunti tulisten chilien maailmaan!