Tuunaa pakasteranskalaiset helpolla "Mäkkäri-niksillä" – välittömästi herkullisempi lopputulos
Ainekset astetta parempiin kotiranskalaisiin löytyvät todennäköisesti jo keittiön kaapistasi.
Ranskalaisista on hankala saada yhtä rapeita kuin pikaruokaravintoloissa, ellei omista rasvakeitintä tai air fryeria.
Yhdellä hyvin yksinkertaisella niksillä pakasteranuistakin voi kuitenkin saada yhtä maukkaita!
Moni McDonald'sin El Maco -aterioiden ystävä tietää, että ranskalaisten mukana tulee pieni paperipussi, sekä mausteseos. Ideana on kipata sekä ranskalaiset että mausteet pussiin ja ravistaa voimakkaasti. Lopputuloksena on kauttaaltaan maustetut, sopivan tulisesti maustetut perunat.
Alla oleva Tastyn ohje nojaa samaan helppoon ideaan.
Mausteiset ranskalaiset
Ohjeesta riittää noin neljälle henkilölle.
900 g jäisiä ranskanperunoita
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl sipulijauhetta
0,5 tl paprikajauhetta
ripaus jauhettua kuminaa
ripaus chilijauhetta
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
lisäksi isohko paperipussi
1. Esilämmitä uuni 230 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja asettele jäiset ranskanperunat tasaisesti pellille yhteen kerrokseen. Paista pussin ohjeen mukaisesti, kunnes ne ovat kullanruskeita.
2. Sekoita pienessä kulhossa kaikki mausteseoksen aineet yhteen.
3. Laita uunista tulleet ranskalaiset sekä mausteseos paperipussin sisälle, taittele tiiviisti kiinni ja ravista, kunnes ranskalaiset ovat kauttaaltaan mausteseoksen peitossa.
4. Tarjoile heti.
Lue myös: Miltä näyttävät 60 vuotta vanhat ranskalaiset? Mies löysi talonsa seinästä McDonald's-aarteen
Katso alla olevalta videolta vinkki perunankuorien käyttöön – parempaa kuin ranskalaiset!
Resepti: Tasty
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"