Muistatko vielä kesäkeiton? Tuoreita kesäkasviksia sisältävä keitto on monelle unholaan jäänyt, mutta ehdottomasti uudelleen tutustumisen arvoinen ruoka.
Kesäkeitto saa monissa aikaan suuria tunteita. Lapsuudesta tuttu kesäruoka voi aiheuttaa puistatuksen tunnetta, tai vaihtoehtoisesti nostattaa veden kielellä.
Nyt jos koskaan kannattaa jättää kaikki ennakkoluulot taakseen ja valmistaa tätä herkullista kesäruokaa. Tuoreita kasviksia, kuten porkkanaa ja herneitä sisältävä keitto on maukasta ja terveellistä kasvisruokaa. Omalta pihamaalta poimitut tai torilta ostetut raaka-aineet ovat lähiruokaa parhaimmillaan!
Kesäkeitto
Tämä keitto sopii kaikille, niin keliaakikoille kuin kasvissyöjillekin. Käyttämällä laktoositonta maitoa ja sulatejuustoa saat ruoasta helposti myös laktoosi-intorelantikoille sopivan
Ainesosat:
8 dl vettä
Kasvisliemikuutio
3 porkkanaa
6 varhaisperunaa
Pieni kukkakaali
150 g herneitä
0,5 litraa maitoa
150 g sulatejuustoa
suolaa
voita
Valmistus:
Kuori porkkanat ja pese perunat huolellisesti. Pilko kaikki kasvikset sopivan kokoisiksi pieniksi paloiksi.
Laita kaikki kasvikset paitsi herneet kasvisliemellä maustettuun kiehuvaan veteen. Kypsennä kannen alla kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Lisää joukkoon herneet, maito ja sulatejuusto. Mausta suolalla ja lisää joukkoon nokare voita. Kiehauta ja nosta vetäytymään kymmeneksi minuutiksi. Tarjoile tuoreen leivän kera.