Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Halpaa, hyvää ja helppoa – miksi tätä suomalaista ruokaa vihataan?

Hellapoliisin kesäkeitto
Hellapoliisi
Julkaistu 13.06.2017 20:02

MTV LIFESTYLE

Kesäkeitto on ruokalaji, joka on jostain syystä aina jakanut vahvasti mielipiteet. Keitolle kannattaa uusi mahdollisuus, vaikka olisitkin joskus sitä syvästi inhonnut.

Muistatko sinä vielä kesäkeiton? Tämä tuoreita kesäkasviksia sisältävä keitto on monelle jo unholaan jäänyt herkku, mutta ehdottomasti uudelleen tutustumisen arvoinen. 

Vai kuulutko kenties kesäkeiton vankkoihin vihaajiin? Nyt jos koskaan kannattaa jättää kaikki  vanhat ennakkoluulot taakseen ja valmistaa tätä herkullista kesäruokaa. Tuoreita kasviksia, kuten porkkanaa ja herneitä sisältävä keitto on maukasta ja terveellistä kasvisruokaa. Omalta pihamaalta poimitut tai torilta ostetut raaka-aineet ovat lähiruokaa parhaimmillaan!

Kesäkeitto

Tämä keitto sopii kaikille, niin keliaakikoille kuin kasvissyöjillekin. Käyttämällä laktoositonta maitoa ja sulatejuustoa saat ruoasta helposti myös laktoosi-intorelantikoille sopivan 

Ainesosat: 
8 dl vettä
Kasvisliemikuutio
3 porkkanaa
6 varhaisperunaa
Pieni kukkakaali
150 g herneitä
0,5 litraa maitoa
150 g sulatejuustoa
suolaa
voita

Valmistus:
Kuori porkkanat ja pese perunat huolellisesti. Pilko kaikki kasvikset sopivan kokoisiksi pieniksi paloiksi. 

raaka-aineet

Herneet kypsyvät nopeasti, joten ne lisätään keittoon vasta loppuvaiheessa.

Laita kaikki kasvikset paitsi herneet kasvisliemellä maustettuun kiehuvaan veteen. Kypsennä kannen alla kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

kattila

Sul

atejuusto antaa keittoon sopivasti makua. 

Lisää joukkoon herneet, maito ja sulatejuusto. Mausta suolalla ja lisää joukkoon nokare voita. Kiehauta ja nosta vetäytymään kymmeneksi minuutiksi. Tarjoile tuoreen leivän kera.

kesäkeitto1

Nauti kesäaikaan tuoreista kasviksista!

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto