Uppopaistetut maa-artisokat sitruunaisella dipillä
Joskus totuus on niin yksinkertainen. Tuttu raaka-aine uudella tapaa valmistettuna. Keväinen Glorian ruokaviini pisti Sasu Laukkosen tekemään vegevallankumousta. Toimi meillä loistavasti. Maa-artisokat friteerataan ja dipataan. Ei muuta. Syntisen hyvää ja yksinkertaista. Alkupalaksi, iltapalaksi, vieraspalaksi.
Maa-artisokan ärsyttävin puoli on sen kuoriminen. Tässä sitä ei tehdä. Luomu olisi toki paras vaihtoehto, mutta itse en saanut sitä käsiini. Hukkasin mainitun lehdenkin, joten mennään mutulla. Hyvä siitä tulee. Ihan törkyisen hyvä itse asiassa.
Friteeratut maa-artisokat sitruunaisella dipillä
500 g maa-artisokkaa
1 l mietoa kasviöljyä, esim. rypsi tai auringonkukka
Dippi:
1 sitruunan kuori raastettuna sekä mehut
1/2 dl creme fraichea
1/2 dl maustamatonta jogurttia
suolaa
Huuhtele ja kuivaa maa-artisokat. Lohko ne. Sekoita dipin ainekset keskenään.
Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja frittaa artisokat kauniin ruskeiksi. Ripottele päälle hiukan suolaa. Laita tarjolle dipin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras