Sain päivätöiden kautta läjän Linkosuon erilaisia ruis- ja kaurasipsejä, joille piti keksiä höystettä. Sekoittelin kolme erilaista dippiä lauantai-illan leffojen äärelle. Kun tekee dipit itse, välttää turhat lisäaineet.
Paahdettu paprikadippi (vegaaninen)
1,5 dl kokonaisia, kuorettomia manteleita
n. 200 g grillattua paprikaa
1 tl punaviinietikkaa
1 salottisipuli, hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Paahda manteleihin tummaa pintaa pannulla tai uunissa (175 °C, 10 min). Anna jäähtyä.
Hienonna mantelit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Surauta mukaan paprikat, sipulisilppu ja viinietikka. Anna koneen surrata ja kaada mukaan oliiviöljy. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
Ranch-dippi
2,5 dl majoneesia
2 dl ranskankermaa
1 dl piimää
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl kuivattua tilliä
1 tl suolaa
4 valkosipulinkynttä
muutama varsi lehtipersiljaa, hienonnettuna
muutama tippa chilikastiketta, maun mukaan
Surauta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Majoneesin kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei juoksetu. Maista ja mausta tarvittaessa. Tarjoile dippi viileänä.
Yrttinen jogurttidippi
1,5 dl kreikkalaista jogurttia
2 dl piimää
muutaman basilikanvarren lehdet
muutaman rakuunanvarren lehdet
muutama tillinvarsi
muutama lehtipersiljanvarsi
3 tl Dijon-sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
0,5 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Surauta sauvasekoittimella yhteen tasaiseksi jogurtti, sinappi, piimä, yrtit ja viinietikka. Sauvasekoittimen surratessa kaada öljyt hiljalleen sekaan niin, etteivät ne juoksetu. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile dippi viileänä.