Varhaisperunat kylmään vai kiehuvaan veteen? Paras tapa keittää potut
Keitätkö varhaisperunat tällä Pekka Terävän suosimalla metodilla?
Keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä testasi muutama vuosi sitten erilaisia valmistusmenetelmiä varhaisperunoiden keittämiseen. Kokin tavoitteena oli saada aikaiseksi mahdollisimman täydellisiä varhaisperunoita.
Kylmään vai kiehuvaan veteen?
Keittiömestari totesi MTV:lle keväällä 2019, että suomalaiset voivat lopettaa kiistelyn siitä, pitääkö perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen.
– Sillä ei ole mitään merkitystä, onko se kylmää vai kuumaa vettä, tai laitetaanko suolaa prosentti vai kaksi, Terävä toteaa.
Tärkeämpää Terävän mukaan on se, mitä perunoille tekee keittämisen jälkeen.
– Olen huomannut, että isoin merkitys on sillä, missä vaiheessa ja miten keittämisen lopettaa. Kun perunat alkavat olla al dente -kypsyisiä, vedet kaadetaan pois ja potut jätetään jälkilämmölle.
Kattilaan lisätään tässä vaiheessa voita, suolaa ja tilliä.
– Sitten kansi päälle. Näin saa parhaimman lopputuloksen, Terävä lupaa.
Katso videolta tarkempi ohje ja nappaa resepti: Varhaisperunoiden keittäminen – keittiömestarin paras ohje
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa