Keitätkö varhaisperunat tällä Pekka Terävän suosimalla metodilla?
Keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä testasi muutama vuosi sitten erilaisia valmistusmenetelmiä varhaisperunoiden keittämiseen. Kokin tavoitteena oli saada aikaiseksi mahdollisimman täydellisiä varhaisperunoita.
Kylmään vai kiehuvaan veteen?
Keittiömestari totesi MTV:lle keväällä 2019, että suomalaiset voivat lopettaa kiistelyn siitä, pitääkö perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen.
Katso ohje: Varhaisperunoiden keittäminen – keittiömestarin paras ohje |
– Sillä ei ole mitään merkitystä, onko se kylmää vai kuumaa vettä, tai laitetaanko suolaa prosentti vai kaksi, Terävä toteaa.
Tärkeämpää Terävän mukaan on se, mitä perunoille tekee keittämisen jälkeen.
– Olen huomannut, että isoin merkitys on sillä, missä vaiheessa ja miten keittämisen lopettaa. Kun perunat alkavat olla al dente -kypsyisiä, vedet kaadetaan pois ja potut jätetään jälkilämmölle.
Kattilaan lisätään tässä vaiheessa voita, suolaa ja tilliä.
– Sitten kansi päälle. Näin saa parhaimman lopputuloksen, Terävä lupaa.