Varhaisperunat kylmään vai kiehuvaan veteen? Paras tapa keittää potut

Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä? 1:43 Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä?
KATSO VIDEO: Näin keität parhaita varhaisperunoita.

Keitätkö varhaisperunat tällä Pekka Terävän suosimalla metodilla?

Keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä testasi muutama vuosi sitten erilaisia valmistusmenetelmiä varhaisperunoiden keittämiseen. Kokin tavoitteena oli saada aikaiseksi mahdollisimman täydellisiä varhaisperunoita. 

Kylmään vai kiehuvaan veteen?

Keittiömestari totesi MTV:lle keväällä 2019, että suomalaiset voivat lopettaa kiistelyn siitä, pitääkö perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen. 

– Sillä ei ole mitään merkitystä, onko se kylmää vai kuumaa vettä, tai laitetaanko suolaa prosentti vai kaksi, Terävä toteaa.

Tärkeämpää Terävän mukaan on se, mitä perunoille tekee keittämisen jälkeen. 

– Olen huomannut, että isoin merkitys on sillä, missä vaiheessa ja miten keittämisen lopettaa. Kun perunat alkavat olla al dente -kypsyisiä, vedet kaadetaan pois ja potut jätetään jälkilämmölle.

Kattilaan lisätään tässä vaiheessa voita, suolaa ja tilliä. 

–  Sitten kansi päälle. Näin saa parhaimman lopputuloksen, Terävä lupaa.

Katso videolta tarkempi ohje ja nappaa resepti: Varhaisperunoiden keittäminen – keittiömestarin paras ohje

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.