Harri Syrjänen muistuttaa, että perunoiden keittämisessä on oltava tarkkana.
Uudet perunat ovat yksi kesän ykkösherkuista, ja moni kattaa niitä juhannuksen ruokapöytään. Kokkisota-ohjelmasta tuttu kokki Harri Syrjänen muistuttaa, että perunoiden keittämisessä on oltava erityisen tarkkana.
– On ihan kymmenistä sekunneista kiinni, milloin ne menevät yli, hän sanoo.
Syrjäsen mukaan liian pitkä keittoaika on ainoa moka, jonka perunoiden keittämisessä voi tehdä.
– Jos keittää liian kauan, niistä tulee vetisiä. Uusi peruna ei välttämättä tule kovin pehmeäksi, jos sitä keittää liikaa. Siitä tulee vain vetinen.
LUE MYÖS: Keittiömestari Pekka Terävä keksi parhaan tavan keittää varhaisperunat – kumoaa kaiken, mitä olet aiemmin uskonut pottujen keittämisestä
Perunoiden keittoajasta on Syrjäsen mukaan mahdotonta antaa tarkkaa ohjetta. Keittoaikaan vaikuttavat esimerkiksi perunoiden lämpötila ennen keittämistä ja se, laittaako ne kiehuvaan vai kylmään veteen.
Syrjänen itse ei vilkuile kelloa perunoita keittäessään.
– En katso koskaan aikaa, vaan vedän fiiliksellä. Kokeilen tikulla useasti, että milloin vaste on oikea.
Syrjänen on mukana Kokkisota-ohjelmassa, joka palaa Maikkarin syksyyn Sikke Sumarin johdolla. Kokkisota-keittiöitä lähtevät luotsaamaan tutut suosikkikokit Tommi Tuominen, Serko Rantanen, Kape Aihinen, Teemu Laurell ja Linnea Vihonen.