Löysin loistavan cannelloni-reseptin, jossa pastatuubit täytetään lihatäytteellä ja kuorrutetaan anjoviksella maustetulla valkokastikkeella. Upea, runsasmakuinen talviruoka!
Vasikanliha on Suomessa niin harvinaista herkkua, että tuppaan ostamaan sitä melkein aina, kun sitä osuu lihatiskillä kohdalle. Tällä kertaa ostin vasikan jauhelihaa, josta kokkasin parikin ruokaa. Lihapullien resepti seuraa myöhemmin.
VINKKI! Lihan ei tarvitse olla vasikkaa. Sika-nauta -jauheliha toimii yhtä lailla.
Vasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeella
6-8 hlölle250 g cannelloneja
600 g jauhelihaa (vasikkaa tai sika-nautaa)
2 varsiselleriä, hienonnettuna
1 sipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
kourallinen salvianlehtiä, hienonnettuna
3 laakerinlehteä
3 pekoniviipaletta, hienonnettuna
400 g tomaattimurskaa
2,5 dl maitoa
1 sitruunan kuori, raastettuna (keltainen pinta)
0,5 muskottipähkinä raastettuna
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuriaValkokastike
4 dl crème fraîchea
2 anjovisfileetä
1 keltuainen
120 g parmesaania, raastettuna
Lorauta isolle paistinpannulle hiukan öljyä ja paista matalalla lämmöllä varsiselleriä, sipulia, porkkanaa, valkosipulia ja salviaa noin 10 min. Mausta kevyesti suolalla. Siirrä seos lautaselle ja pyyhi pannu.
Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää pohjalle hiukan öljyä. Ruskista jauheliha ja pekoni. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää mukaan vihannesseos. Kaada sekaan tomaattimurska. Lisää maito, sitruunankuori ja muskotti (lisää muskotti osissa ja maista välillä, ettei mene liikaa). Kiehauta ja laske lämpöä. Anna poreilla hissukseen 1 h.
Lämmitä uuni 180 °C. Sekoita yhteen valkokastikkeen ainekset (parmesaanista vain puolet). Maista ja mausta.
Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä tai voilla. Täytä cannellonit lihaseoksella ja asettele tuubit vierekkäin vuokaan.
Levitä valkokastike cannellonien päälle. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 15 minuutiksi. Ota folio pois ja ripottele pinnalle loput parmesaanista. Laita takaisin uuniin 15 minuutiksi tai kunnes pasta on kypsää.