Verottaja iskee nyt ravintoloihin: Pizza- ja kebab-paikkojen pimeät puuhat syyniin
Verottaja tarkkailee kevään aikana erityisesti pizza- ja kebabravintoloita.
Verohallinto tiedottaa aloittavansa kevään aikana satojen ruokaravintoloiden verovalvonnan. Pääosin verotarkastuksia ja muita valvontatoimia tehdään pieniin ja keskisuuriin pizza- ja kebabravintoloihin.
Näin valvottavat ravintolat valitaan
Verohallinnon apulaisjohtaja Tarja Valsin mukaan valvottavat kohteet valitaan riskianalyysin perusteella. Verohallinto uutisoi aiemmin, että viidessä vuodessa ravintola-alalla on jäänyt maksamatta veroja 19,5 miljoonaa euron edestä.
Valsi kuitenkin haluaa painottaa, että valtaosa ravintolayrittäjistä toimii rehellisesti oikein. Verottajan haaviin yritetään kuitenkin nyt napata ne yritykset, joilta verot jäävät maksamatta.
Verohallinnossa muun muassa verrataan eri maksunvälittäjiltä saatuja tietoja niihin myyntilukuihin, jotka ravintola on ilmoittanut hallinnolle.
− Verotarkastuksen kohteeksi valikoituu yrityksiä, joissa meille ilmoitetut tiedot poikkeavat maksuvälittäjiltä saamistamme tiedoista. Olemme käyneet läpi myös kuluttajilta meille tulleita ilmiantoja ja huomioimme myös ne kohdevalinnassa, Valsi kertoo tiedotteessa.
"Pimeitä palkkoja, kassaan lyömättä jääneitä tuloja..."
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Verohallinto tehovalvoo ravintoloita. Vuonna 2015−2016 toteutetun valvonnan ansiosta pantiin veroja maksuun peräti 14,5 miljoonan euron edestä. Tuolloin valvonta kohdistui erityisesti anniskeluravintoloihin.
Verohallinnon selvityksen mukaan veroja kiertävä ravintola on tyypillisesti pieni tai keskikokoinen anniskeluravintola tai kebab- tai pizzeriaravintola. Apulaisjohtaja Valsin mukaan ravintola-alalla on paljon harmaata taloutta.
− Pimeitä palkkoja, kassaan lyömättä jääneitä tuloja ja työnantajamaksujen laiminlyöntiä, Valsi luettelee.
Valsi muistuttaa, että vakavat väärinkäytökset, kuten ihmiskauppa, vaativat useamman viranomaisen toimia.
Katso myös: Halpa vs. kallis -makutestissä pakastepizzat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa