Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomi Björckin ravintola joutuu lopettamaan – ehti olla auki alle vuoden

Sanchome_020522-18 copy
Sanchomen tiimiä kasattiin kaksi vuotta ja Björck kertoi itsekin uhranneensa valtaosan ajastaan ravintolaan liittyviin asioihin ennen avaamista.Sanchome
Julkaistu 15.02.2023 11:20

Emmi Niiniaho

Tomi Björckin uusin ravintola joutuu sulkemaan ovensa Helsingissä.

Kokki ja ravintoloitsija Tomi Björck avasi yhtiökumppaneidensa kanssa toukokuussa 2022 japanilaisravintola Sanchomen Helsingin keskustaan.

MTV Uutiset kirjoitti tällöin Björckin visiosta tuoda "Japani Helsinkiin" hotelli Kämpin yhteyteen avautuneessa ravintolassa. Björckin mukaan tavoitteena oli tehdä asiat mahdollisimman hyvin, laadukkaimmista mahdollisista raaka-aineista.

Björck kertoi tuolloin, että hänelle itselleen merkityksellisin osa ravintolassa on Roku Omakase -tiski, "ravintola ravintolan sisällä", johon otetaan asiakkaita ainoastaan kuusi per päivä. Illallinen eksklusiivisella omakase-tiskillä maksoi 250 euroa.

Viidestoista helmikuuta yhtiö julkaisi kuitenkin surullisen tiedotteen, jossa ilmoitettiin, että ystävänpäivä jäi ravintolan viimeiseksi toimintapäiväksi.

Lue myös: Suomalainen Michelin-ravintola ilmoitti yllätyslopetuksesta – keittiömestari avaa nyt taustat: Uusi ilmiö haastaa Fine dining -ravintolat

"Viime vuodet ovat olleet erittäin haastavia"

Yrityksen tiedote alkaa sanoilla: "Raskain mielin jaamme tänään todella harmillisen uutisen – Sanchome-ravintola on pysyvästi suljettu 15.2.2023 alkaen."

Lopettamissyyksi kerrotaan maailman epästabiilin tilanteen aiheuttamat hintojen nousut niin raaka-aineissa kuin kiinteissä kuluissa sekä alkuvuodesta iskenyt raju ostovoiman heikkeneminen. 

Tomi Björck kertoo toukokuussa 2022 kuvatulla videolla, millainen on 250 euron Roku Omakase -elämys. Artikkeli jatkuu videon alla.

5:17img

Vain kuusi ihmistä illassa mahtuu syömään – tällainen on Sanchomen "erikoistiski", jossa illallinen maksaa 250 euroa

Tiedotteen mukaan yritys on tehnyt itse päätöksen lopettamisesta.

– Kiitämme lämpimästi upeita asiakkaitamme, omistautunutta henkilökuntaamme sekä erinomaisia yhteistyökumppaneitamme. Surullisena toteamme, että 14.2. oli viimeinen toimintapäivämme kauniissa ravintolassamme, jonka eteen on paiskittu töitä vuosikaudet. Viimeiset vuodet ovat olleet erittäin haastavia ravintolatoimijoille, tiedotteessa kerrotaan.

Pääkeittiömestari ja omistaja Tomi Björckin lisäksi Sanchomen tiimiin kuuluivat pääkeittiömestari ja omistaja Serko Rantanen, ravintolajohtaja ja osakas Ronny Malmberg, keittiömestari ja osakas Simo Harrivaara, ravintolapäällikkö ja osakas Tuula Juutilainen, pääbaarimestari Jere Vihervaara sekä talousjohtaja ja osakas Minka Björck.

Lue myös: Maailman parhaaksi valittu ravintola sulkee ovensa: "Aloitamme uuden aikakauden"

Lue myös: Timo löysi todellisen aarteen Hilja-mumminsa vanhasta vihosta vuodelta 1912 – nyt mummin hittiruoka päätyi Michelin-ravintolan listalle: "Aika huikea perintö"

Katso myös: Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua"

1:04img

Onko fine dining -kulttuuri kuolemassa? Kysymykseen vastasi kokki ja ravintoloitsija Henri Alén.

Lähde: Sanchome Oy

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat