Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Viileä kevät vaikuttaa myös mansikoihin – maku saattaa yllättää!

shutterstock_75071788 (1)
Shutterstock
Julkaistu 02.06.2015 17:30
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Vaikka moni harmittelee tavallista viileämpää kevättä, saattaa auringon odottelulla olla positiivisia vaikutuksia kesän mansikkasatoon.

Allt om Mat -sivuston mukaan viileä kesä ja yöpakkaset voivat vaikuttaa tänä vuonna kypsyvien mansikoiden makuun erityisen positiivisesti.

Mansikka varastoi kylmällä säällä enemmän sokeria

Vaikka kylmä kevät voi vaikuttaa mansikkasadon määrään negatiivisesti, voivat kylmät yöt yllättäen makeuttaa mansikoita entisestään. Yöpakkasten ansiosta mansikat saattavat maistua tulevana keväänä erityisen makeilta.

– Kun lämpötila vaihtelee lämpimän ja kylmän välillä, kasvi suojautuu varastoimalla enemmän sokeria. Marjat voivat olla tänä vuonna tavallista makeampia, ruotsalainen mansikanviljelijä Anders Hagberg kirjoittaa di.se-sivustolla.

Mansikat ovat tavallisesti parhaimmillaan keskikesällä. Asiantuntijan kertoo, että ainakin Ruotsissa vaikuttaa toistaiseksi siltä, että toivo hyvästä mansikkasadosta ei olisi menetetty.

– Tilanne näyttää hyvältä, koska talvi oli leuto, Hagberg toteaa.

Lähteet: Allt om Mat, di.se

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton