Vohvelirautaa voi hyödyntää monella muullakin tapaa, kuin pelkästään vohvelien paistamiseen. Onko mieleesi ikinä putkahtanut paistaa raudalla esimerkiksi korvapuusteja?
Vohvelirauta on monikäyttöinen keittiöväline, jolla voi valmistaa yllättävän monta erilaista ruokaa ja leivonnaista. Kuumien rautojen väliin voi lykätä esimerkiksi köyhiä ritareita, pizzan tai falafel-taikinaa. Katso alta Mitt Kökin vinkit vohveliraudan hyödyntämiseen.
Lue myös: Taatusti rapea lopputulos ilman sotkua – tässäkö helpoin tapa paistaa pekoni?
1. Lämpimät voileivät
Vohvelirautahan muistuttaa melko pitkälti voileipägrilliä, joten se soveltuu luonnollisesti myös lämpimien voileipien valmistamiseen. Leivän voi täyttää haluamillaan lisukkeilla ja iskeä raudan väliin, kunnes juusto on alkanut sulaa ja leivän pinta on mukavan rapsakka.
2. Korvapuustit
Isoja korvapuusteja ei välttämättä kannata alusta asti kypsentää vohveliraudalla, sillä taikina saattaa jäädä melko raa’aksi. Raudalla voi koettaa kypsentää hieman pienemmän pullan ja ainakin lämmittää jo leivottuja pullia.
3. Quesadillat
Quesadillat voi paistinpannun sijaan valmistaa myös vohveliraudalla. Täytä tortillalätyt esimerkiksi kanalla, paprikalla, sipulilla ja juustolla ja paista quesadilla raudalla. Lopputuloksesta tulee yhtä rapea, kuin pannulla paistaessa, eikä quesadillaa tarvitse puolessa välissä kääntää ympäri.
4. Pizza
Sen sijaan, että lämmittäisit jääkaapista löytynyttä pizzaa mikrossa, kokeile lämmittää se vohveliraudalla.
5. Köyhät ritarit
Saat köyhiin ritareihinkin hieman rapeamman pinnan, kun paistat ne paistinpannun sijaan vohveliraudalla. Dippaa valitsemaasi leipää munamaito-jauhoseoksessa ja siirrä leipä paistumaan vohvelirautojen väliin. Tarjoile valmiit ritarit haluamiesi lisukkeiden, kuten sokerikanelin tai hillon ja kermavaahdon kanssa.
6. Brownies
Mikset kokeilisi paistaa pieniä leivoksia uunin sijaan vohveliraudalla? Kauho esimerkiksi brownies-taikinaa vohveliraudalle ja lopputuloksena on herkullisen tuoreita ja kuvioituja leivoksia.
7. Falafelit
Muotoile falafel-aineksista palloja ja litistä pallot vohvelirautojen väliin paistumaan. Lopputuloksena on ruokaisia falafel-vohveleita!
Lähde: Mitt Kök