Pekonia voi kypsentää monella eri tavalla, mutta helpoimmalla pääset, kun kypsennät aamupalasuosikkisi uunissa.
Uunissa pekoni kypsyy tasaisen rapeaksi ilman turhaa sotkua ja rasvaräiskeitä. Hyvä puoli tässä valmistustavassa on myös se, uunissa pekoneita paistuu kerralla isompikin satsi.
Ennen kokkauspuuhiin ryhtymistä kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamaan tärkeään seikkaan, jotka varmistavat toivotun lopputuloksen.
Hyvän pekonin viisi säntöä
1. Kuumenna uuni riittävän kuumaksi
Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti foliolla. Folion ansiosta säästyt sotkulta ja uunipellin pesemiseltä.
2. Käytä ritilää
Jos haluat pekonistasi extrarapean, ota ritilä avuksi. Kun asetat pekonit uunipellin päälle laitetun ritilän päälle, pekonit kypsyvät uunissa molemmilta puolilta. Jos haluat jättää pekonisi aavistuksen pureskeltavaksi, jätä tämä vaihe välitä.
3. Paista pekoni rapeaksi
Asettele pekoniviipaleet yhteen kerrokseen uunipellin päälle. Paista, kunnes pekonit ovat kypsyneet, noin 20 minuuttia. Muista tarkkailla pekonien kypsyyttä 15 minuutin jälkeen, sillä palanut pekoni on taatusti se, mitä et halua.
4. Valuta viipaleet
Jos pekonit ovat hyvin rasvaisia, valuta ylimääräinen rasva pois ja tarjoile välittömästi.
5. Säästä pekonin rasva
Kaada pekoneista valunut rasva lasipurkkiin ja säilö jääkaappiin – kiität tästä itseäsi myöhemmin. Voit käyttää rasvaa monenlaisessa ruoanlaitossa, kuten kananmunien paistamiseen tai vaikkapa popcornien maustamiseen.
Lähde: Delish