Voiko myös piparit paistaa vohveliraudalla? MTV testasi – tässä hämmästyttävä lopputulos
Vohveliraudalla voi valmistaa monenlaisia yllättäviäkin herkkuja perinteisten vohveleiden lisäksi. Mutta onnistuuko vohveliraudalla myös pipareiden paistaminen valmistaikinasta? Katso videolta lopputulos.
Kerroimme marraskuun lopussa ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koiviston näppärästä vinkistä joulutorttujen paistamiseen. Satu nimittäin keksi paistaa perinteiset joulutortut vohveliraudalla.
Vohvelirautajoulutortuissa on Sadun mukaan erityisesti yksi hyvä puoli: niitä voi valmistaa pienen määrän kerrallaan, ja nautiskella tuoreista joulutortuista lämmittämättä uunia. Jos torttuja valmistaa pellillisen uunissa, niitä jää yleensä väistämättä seuraavallekin päivälle.
Piparit vohveliraudalla
Sadun joulutorttuvinkistä inspiroituneena päätimme testata, voisiko myös pipareita paistaa vohveliraudalla. Yllätykseksemme vohveliraudalla sai aikaiseksi päältä ihanan rapsakoita, mutta sisältä paikoitellen pehmeitä pipareita – siis koostumukseltaan täydellisiä! Paistoaikaa lyhentämällä tai pidentämällä pystyy säätelemään kypsyyttä.
Piparit kannattaa ottaa hieman pehmeinä vohveliraudasta ulos, koska ne kovettuvat vielä paiston jälkeen. Vohvelimaisen ulkonäkönsä ansiosta näistä herkkupaloista voisi tuunata vaikka jouluisan jälkiruoka-annoksen!
Katso videolta, miten pipareita paistetaan vohveliraudalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"