Vuonna 2013 Subway joutui tekemään oleellisen muutoksen yhden miehen takia – tiedätkö, mitä ketju tekee nykyään leivilleen?
Mies onnistui masinoimaan joukkokanteen pikaruokaketju Subwayta vastaan vuonna 2013. Tapauksen johdosta patonkiketju muutti oleellisesti toimintatapojaan.
Kerroimme aiemmin lokakuussa Panera Bread -leipomoravintolan työntekijän saamista potkuista. Yhdysvalloissa suositun Panera Bread -ketjun työntekijä Brianna Ramirez latasi Tik Tok -palveluun videon työpaikkansa keittiöstä. Ramirezin lataamasta "paljastus Panerassa" -videosta kasvoi nopeasti viraalihitti. Videolla havainnollistetaan, miten Panera Breadin suosittu Mac and cheese -pasta-annos todella valmistuu.
Panera Breadin tapauksen myötä amerikkalaismediat intoutuivat muistelemaan myös menneiden vuosien ruokakohuja. Muistatko sinä vielä kohun Subway-patonkien pituudesta?
Liian lyhyt patonki johti tarkistusmittailuun
Ravintolaketju Subwayn australialainen asiakas sai aikaan melkoisen mylläkän vuonna 2013 ladattuaan ketjun Facebook-sivuille kuvan ravintolan patongista. Subway oli mainostanut patonkejaan 12 tuuman (noin 30 cm) pituisiksi, mutta miehen lataama kuva paljasti patonkien olevan todellisuudessa vain 11 tuuman pituisia.
Liian lyhyistä patongeista nousi niin suuri kohu, että Subway joutui reagoimaan tilanteeseen ja julkaisi aiheesta tiedotteen. Subwayn edustajien mukaan patonkien pituus saattaa vaihdella, koska leipiä ei välttämättä leivota jokaisessa ravintolassa täysin ketjun ohjeiden mukaisesti. New York Postin haastatteleman franchise-yrittäjän mukaan syy patonkien pienenemiseen piilee kuitenkin tavarantoimittajassa, joka oli vaivihkaa pienentänyt tuotteitaan.
Kohu paisui niin suureksi, että Subwayta vastaan nostettiin joukkokanne. Joukkokannetta seurannut sovinto johti vuonna 2015 lopulta siihen, että Subway-ravintolat ryhtyivät tarkistusmittaamaan patonkejaan. Näin asiakkaat saavat varmasti tarpeeksi pitkän patongin.
Lähde: New York Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"