Yksi einesruokabuumi selkeässä kasvussa: Suomalaiset haluavat nyt ”yksikätistä ruokaa”
Suomalaiset nappaavat ruokansa yhä useammin nopeasti mukana nautittavaksi. Take away -tyyppisten ruokien syömisessä on kuitenkin oma haasteensa.
Lisäkäsiä toivoville on tulossa helpotusta, kun einesruokia valmistavat yhtiöt tuovat markkinoille lisää ”yksikätisiä tuotteita”. Niiden tarkoitus on helpottaa esimerkiksi auton ajamista syödessä, kertoo Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka.
Saarioinen yrittää osaltaan helpottaa käsien lukumäärästä kärsivien ahdinkoa Eväs-sarjallaan. Viron tehtaalta Suomeen tuodaan esimerkiksi heti syötäviä wrappejä ja täytettyjä leipiä.
Ruoka halutaan syödä nyt esimerkiksi auton ratissa
”Yksikätisten ruokien” on tarkoitus vastata kasvavaan eines- ja välipalatyyppisten ruokien kulutukseen. Näitä välipaloja haukataan siirtyessä arjen tilanteista toiseen laukun tai auton ratin viedessä toisen käden ruokailupotentiaalin. Haasteensa tuotekehittelyyn tuo myös se ääneen lausuttu toive, etteivät välipalaeinekset saisi sotkea tai vaatia syöjältään puhtaita käsiä.
Toista kättään muuhun kuin syömiseen tarvitseva nälkäinen matkaaja tarttuukin kaupassa helposti wrappiin, piirakkaan, juotavaan jogurttiin tai patukkaan.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"