Saatko sinä ruokavaliostasi tarpeeksi kuitua? Kuitu on erityisesti painonpudottajan ruokavaliossa elintärkeä asia.
Eri ruokien kuitupitoisuuksissa on suuria eroja. Suomalaisten paras kuitulähde on viljatuotteet, erityisesti täysjyväleipä.
Lue myös: "Todella tärkeä asia painonhallinnassa" – suomalaisasiantuntija muistuttaa oleellisesta ruokailusäännöstä
Pelkästään ruisleivästä saadaan Suomessa enemmän kuitua kuin kaikista vihanneksista, marjoista ja hedelmistä yhteensä.
Myös vaalea leipä voi olla kuitupitoinen
Kuitua on eniten viljan kuoriosissa ja välittömästi kuoren alla. Myös vaaleamman leivän kuitupitoisuus voi olla korkea taikinaan lisätyn leseen tai jyvärouheen ansiosta.
VINKKI: Valitse kaupasta leipä, jossa on kuitua lähemmäs 10 g / 100 g. Vältä sen sijaan leipätuotteita, jossa kuitua on alle 5 g / 100 g.
