Näillä kolmen aineen resepteillä saat helposti värikästä ja hauskaa tarjottavaa ystävänpäiväksi. Ystävänpäivän herkuissa leikitellään suolaisen ja suklaan yhdistelmällä.
Aina ei tarvitse leipoa ja rehkiä saadakseen aikaan värikästä tarjottavaa, vaan tarjoiltavat voi saada pöytään helpomminkin. Näiden helppojen suklaaherkkujen hyvä puoli on myös se, että niitä on hauska tehdä yhdessä lasten kanssa. Suklaa toimii liimana ja koristeeksi voi laittaa mitä kaapista löytyy. Vain mielikuvitus on rajana. Jos sinulta jäi joulupipareiden koristeluista yli punaisia tai sydämenmuotoisia strösseleitä, niin voit käyttää niitä näihin kaikkiin kolmeen reseptiin. Poppareiden joukkoon sopivat myös karkit ja suklaat.
Näitä reseptejä voi soveltaa aina ajankohtaan sopivaksi, oli sitten juhlapyhä mikä tahansa. Kevyempinä versioina suklaadippiin sujahtaa marjoja ja hedelmiä. Esimerkiksi mansikat, mandariinilohkot ja kuivatut aprikoosit sopivat hyvin suklaadippiin.
Mansikoista voi tehdä myös ylellisen version liottamalla niitä samppanjassa yön yli ja pintakuivauksen jälkeen dipata ne sulatettuun suklaaseen. Säilytä mansikat jääkaapissa. Hedelmiä ja marjoja dipatessa kannattaa huolehtia siitä, että ne ovat kuivia.
Kolme helppoa ohjetta
Tässä on kolme helppoa ja hauskaa suolaisen makeaa ohjetta, joilla selviät ystävänpäivästä ilman stressiä.
1. Suklaadipatut suolatikut
Ainekset:
1 pkt suolatikkuja
pieni levy valkosuklaata, 100 – 150 g
sydänströsseliä
Ohje:
Sulata suklaa.
Dippaa suolatikut hieman jo jäähtyneeseen suklaaseen ja ripottele päälle strösselit.
Nosta leivinpaperin päälle kuivamaan. Anna kuivua noin 30 minuuttia.
Säilytä kannellisessa rasiassa ja tarjoile lasiastiasta.
2. Suklaapoppari
Ainekset:
1 ps mikropopparia
1 levy valkosuklaata
1/2 tl suolaa
sydänströsseliä tai muita punaisia namuja
Ohje:
Valmista popcorn ja kaada kulhoon.
Sulata suklaa ja kaada se poppareiden päälle. Sekoita lusikalla kunnes suklaa on levittynyt tasaisesti poppareihin.
Levitä popcornit leivinpaperille ja ripottele päälle suolaa ja strösseliä oman maun mukaan.
Anna jäähtyä 10 minuuttia tai kunnes suklaa on jähmettynyt.
Säilyy ilmatiiviissä rasiassa viikon.
3. Suklaavaahtikset (12kpl)
Ainekset:
12 vaahtokarkkia
60 g suklaata
3 rkl punaista strösseliä, suolakiteitä tai pähkinärouhetta
Ohje:
Sulata suklaa.
Dippaa vaahtokarkit puoliväliin asti sulatettuun suklaaseen ja odota, että ylimääräinen suklaa valuu pois.
Koristele suolakiteillä, punaisella strösselillä tai oman maun mukaan.
Tarjoile heti, tai jäähdytä jääkaapissa 20 minuuttia.
Muista myös amerikkalaisten suklaaherkku Rocky road! Katso artikkelin alussa olevalta videolta miten se valmistetaan. Voit katsoa videon myös tästä.
Lähteet: Lovefromtheoven, Gimmesomeoven, Myrecipes