1. Yhdistä isossa kulhossa kookoshiutaleet, siirappi sekä kookoskerma/maito
2. Lisää kookosöljy, vaniljamakeutus sekä valittu marjajauhe. Sekoita kunnes seos on tahmeaa. Sekoita taikinaan pieneksi leikattuja noitapillien palasia.
3. Vuoraa tarjotin tai pelti leivinpaperilla. Muodosta käsillä n. 12-24 samankokoista ja haluamasi muotoista ”patukkaa” (voit tehdä esim. pitkulaisia, neliönmallisia tai salmiakkiruutuja). Laita jääkaappiin jähmettymään päällisen sekoituksen ajaksi.
4. Valmista hopeatoffee -kastike laittamalla kattilaan kerma sekä toffeet. Hämmennä kunnes karkit sulavat ja kastike alkaa seota. Tulos on jäähtymisen jälkeen kinuskimainen.
5. Sulata suklaa vesihauteessa (bain-marie metodilla) niin, että suklaa sulaa, mutta lämpenee mahdollisimman vähän. Voit käyttää esimerkiksi isoa ja pientä kattilaa tai vastaavaa astiaa (mielellään ei lasista tai muovista).
6. Ota salmiakkiherkut jääkaapista. Dippaa patukat tummassa suklaassa niin, että suklaata on kaikkialla tasainen kerros. Tee sama kaikille patukoille. Voit käyttää apuna esimerkiksi haarukkaa. Laita patukat leivinpaperin päälle kuivumaan.
7. Valuta tai pursota hopeatoffee-kinuskista raitoja päälle. Ropistele haluamasi koristeita pinnalle heti, ennen kuin suklaa jähmettyy.
8. Laita patukat jähmettymään jääkaappiin ennen tarjoilua.
9. Nosta tarjotin jääkaapista ja halutessasi leikkaa jähmettyneet ylimääräiset suklaat reunoilta siististi veitsellä pois. Nostele kauniisti esille ja koristele tarjotin esimerkiksi ylijäänneillä hopeatoffeilla/ noitapilleillä.
HOX! Resepti on helposti muokattavissa. Voit vaihdella marjajauheiden makua tai halutessasi jättää kokonaan pois. Voit tehdä reseptin yhdellä täytteellä tai puolittaa taikinan ennen marjajauheen lisäämistä. Jättämällä salmiakit pois ohje on myös vegaani, gluteeniton ja sokeriton (huomioi suklaan laatu.)