Pohja:
- Lämmitä uuni 150 asteeseen
- Vuoraa 2x kakkuvuoan pohja, 20 cm halkaisijaltaan, leivinpaperilla
- Paloittele suklaa isoon kattilaan. Lisää voi ja maito. Lämmitä puoliteholla ja sekoita kunnes suklaa on sulanut
- Sekoita joukkoon jogurtti, öljy ja kananmunat
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne joukkoon
- Kaada taikina vuokiin ja paista noin 30 min
Täyte:
- Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä
- Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi
- Lisää voin joukkoon tomusokeri, suklaa ja maito
- Levitä kakulle
Vadelmahyytelö:
- Mittaa vadelmat, vesi ja mausteet kattilaan
- Keitä noin 15min ja siivilöi toiseen astiaan
- Kaada siivilöity mehu takaisin huuhdeltuun kattilaan. Mehua pitäisi olla noin 2,5dl.
- Keitä noin 15min, kunnes mehu muuttuu paksuksi.
- Poista mahdollinen vaahto ja jäähdytä.
Kokoaminen:
- Siisti kakkupohjat veitsellä ja leikkaa kakusta pala niin, että se saadaan nostettua pystyyn.
- Laita pohjalevy leivinpaperille, joka on leikkuulaudalla
- Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään ja kostuta pohja
- Pursota täytettä esim. pyöreällä tyllalla pohjan reunoja mukaillen ”seinämä”
- Pursota täytettä samalla tyllalla paksuja ”viivoja” jättäen noin 1cm viivojen väliin.
- Lusikoi tai pursota väleihin hyytelöä
- Laita kakun toinen osa päälle ja kostuta sekin. Jäähdytä pakastimessa noin 30 min
- Nosta kakku pystyyn.
Kuorrutus ja koristelu:
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi
Lisää kerman stabilointiaine, tuorejuusto, tomusokeri ja aromi
- Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi
- Levitä palettiveitsellä ohut kerros pohjaksi, jonka jälkeen pursota koko kakku tähtityllalla ns. pistepursotuksia
- Sekoita esim. shottilaseihin punaisesta ja keltaisesta väristä oranssia, sinisestä ja punaisesta violettia sekä keltaisesta ja sinisestä vihreää.
- Yhteen shottilasiin laita pieni tippa vettä sekä taivaan sinistä pastaväriä
- Aloita maalaamaan sateenkaari punaisesta väristä. Huuhtele maaliruisku ja toista järjestyksessä, punaisen jälkeen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja violetti.
- Maalaa lopuksi taivaansinisellä valkoiseksi jääneet pursotuskohdat.
- Lopuksi pursota pyöreällä tyllalla pilviä kakun ympärille.