Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Suklainen pridekakku, Janin resepti

koko_suomi_leipoo_s10_eps5_beautyshots2_jani_002
Janin suklainen pridekakku.
Julkaistu 31.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen jakson taidonnäytetehtävässä leivottiin Pride-teemaisia kakkuja.

Suklaakakkupohja

  • 50 g Tummaa leivontasuklaata
  • 125 g Voita
  • 1 dl Rypsiöljyä
  • 1 dl Ranskankermaa
  • 0,5 dl Täysmajoneesia
  • 1,5 dl Fariinisokeria
  • 1 dl Leivontakaakao
  • 1,5 tl Leivinjauhe
  • 1 tl Ruokasooda
  • 1 tl Vanilja-aromia
  • 1 tl Rommi-aromia
  • 0,75 tl Suolaa

Kostutus

  • 0,5 dl Maitoa
  • 1 tl Vaniljasokeria

Täyte

  • 150 g Geisha-suklaa
  • 200 g Huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl Tomusokeria

Vadelmahyytelö

  • 200 g Pakastevadelmia (tai tuoreita)
  • 3 dl Vettä
  • 0,5 tl Mustapippuria
  • 1 ml Chilijauhetta
  • 100 g Hillo-marmeladisokeria
  • 1 tl Rosmariinia, kuivattua

Kuorrutus ja pursotukset

  • 6 dl Vispikermaa
  • 200 g Tuorejuustoa
  • 2 tl Vanilja-aromia
  • 0,5 dl Tomusokeria
  • 1 pss kerman stabilointiainetta
  • Airbrush-värit: Punainen, Keltainen, Sininen
  • Pastaväri: Taivaan sininen

Valmistusohje

Pohja:

  • Lämmitä uuni 150 asteeseen
  • Vuoraa 2x kakkuvuoan pohja, 20 cm halkaisijaltaan, leivinpaperilla
  • Paloittele suklaa isoon kattilaan. Lisää voi ja maito. Lämmitä puoliteholla ja sekoita kunnes suklaa on sulanut
  • Sekoita joukkoon jogurtti, öljy ja kananmunat
  • Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne joukkoon
  • Kaada taikina vuokiin ja paista noin 30 min

Täyte:

  • Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä
  • Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi
  • Lisää voin joukkoon tomusokeri, suklaa ja maito
  • Levitä kakulle

Vadelmahyytelö:

  • Mittaa vadelmat, vesi ja mausteet kattilaan
  • Keitä noin 15min ja siivilöi toiseen astiaan
  • Kaada siivilöity mehu takaisin huuhdeltuun kattilaan. Mehua pitäisi olla noin 2,5dl. 
  • Keitä noin 15min, kunnes mehu muuttuu paksuksi. 
  • Poista mahdollinen vaahto ja jäähdytä. 

Kokoaminen:

  • Siisti kakkupohjat veitsellä ja leikkaa kakusta pala niin, että se saadaan nostettua pystyyn. 
  • Laita pohjalevy leivinpaperille, joka on leikkuulaudalla
  • Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään ja kostuta pohja
  • Pursota täytettä esim. pyöreällä tyllalla pohjan reunoja mukaillen ”seinämä”
  • Pursota täytettä samalla tyllalla paksuja ”viivoja” jättäen noin 1cm viivojen väliin.
  • Lusikoi tai pursota väleihin hyytelöä
  • Laita kakun toinen osa päälle ja kostuta sekin. Jäähdytä pakastimessa noin 30 min
  • Nosta kakku pystyyn. 

Kuorrutus ja koristelu:

  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi

  • Lisää kerman stabilointiaine, tuorejuusto, tomusokeri ja aromi

  • Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi
  • Levitä palettiveitsellä ohut kerros pohjaksi, jonka jälkeen pursota koko kakku tähtityllalla ns. pistepursotuksia
  • Sekoita esim. shottilaseihin punaisesta ja keltaisesta väristä oranssia, sinisestä ja punaisesta violettia sekä keltaisesta ja sinisestä vihreää. 
  • Yhteen shottilasiin laita pieni tippa vettä sekä taivaan sinistä pastaväriä
  •  Aloita maalaamaan sateenkaari punaisesta väristä. Huuhtele maaliruisku ja toista järjestyksessä, punaisen jälkeen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja violetti. 
  • Maalaa lopuksi taivaansinisellä valkoiseksi jääneet pursotuskohdat. 
  • Lopuksi pursota pyöreällä tyllalla pilviä kakun ympärille.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo