Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Vadelmainen turkinpippurikakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_5_JAKSO_6_BEAUTYSHOTS_MIRROR_GLAZE_KAKKU_KUVA_ANNA_GREUS-11
Julkaistu 23.12.2019 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa haasteena on tehdä kesähelteillä kakku peilikuorrutuksella.

Mirrorglaze

  • 4 ½                     liivatelehteä
  • 300 g                 valkosuklaata
  • 2 ¼ dl                kevytkermaa
  • ¼ dl                    glukoosisiirappia
  • ½ dl                   rypsiöljyä
  • pastaväriä, punainen, valkoinen ja keltainen
  • 200 g                 valkoista sokerimassaa
  • 1 dl                     pensasmustikoita
  • 1 dl                     vadelmia
  • 0,5 dl                  tomusokeria

Turkinpippurivadelmatäyte

  • 200 g                 dominokeksejä
  • 75 g                    voita
  • 4 dl                     kermaa
  • 300 g                 tuorejuustoa
  • 2 pss                  turkinpippuri karkkeja
  • 10                        liivatelehteä
  • 2 dl                     tomusokeria
  • 1 dl                     vaniljakreemijauhe
  • 200 g                 tuoreita vadelmia
  • vuokaspray
  • 0,5 dl                 tomusokeri

Valmistusohje

TURKINPIPPURI-VADELMATÄYTE: Laita liivatelehdet likoamaan. Murskaa dominokeksit, sulata voi ja yhdistä. Painele irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Suihkuta spray vuoan reunoille ja lisää tomusokeri reunoille. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri sekä vaniljakreemijauhe. Lisää liivate. Murskaa turkinpippurit ja kääntele täytteeseen. Laita täyte pohjan päälle vuokaan ja upota vadelmat täytteeseen. Hyydytä pakastimessa.

MIRRORGLAZE: Valmistele kuorrutuspaikka. Laita liivatelehdet likoamaan. Rouhi suklaa kulhoon. Mittaa kerma ja glukoosisiirappi kattilaan. Lämmitä kunnes nousee höyry, ei saa kiehua! Sekoita joukkoon liivatteet. Kaada suklaan joukkoon ja sekoittele käsivispilällä niin, että suklaa sulaa. Kaada öljy joukkoon tasaisena nauhana. Lisää pastaväri. Kaada kuorrute jähmettyneen kakun päälle. Kun kuorrute on hyytynyt, siirrä tarjoilulautaselle. Tee sokerimassasta pieniä sieviä kukkia. Koristele kukilla, vadelmilla ja mustikoilla. Ripottele marjojen päälle hieman tomusokeria.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo