Koko Suomi leipoo: Valkosuklainen Mustikka-Passion -kakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa haasteena on tehdä kesähelteillä kakku peilikuorrutuksella.
Pohja
- 200 g Elovena Välipalakeksejä (mustikka-valkosuklaa)
- 75 g suolatonta voita
Täyte
- 300 g valkosuklaata
- 100 g pakaste mustikoita
- 4 rkl Passion hedelmän siemeniä/sisukset (4 tuoretta hedelmää)
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 dl kuohukermaa
- 3 dl vaniljakreemijauhetta (tarpeen mukaan)
Kuorrutus; Voikreemi
- 250 g suolatonta voita
- 250 g tomusokeria
- 1-2 rkl mustikkamehua
- 1-2 tl vaniljasokeria
Mirror Glaze -kuorrute
- 4 liivatehteä
- 125 g valkosuklaata
- ½ dl vettä
- 1 dl sokeria
- ¾ dl glukoosisiirappia
- ¾ dl kondensoitua maitoa
- 1x lila geeliväri
- 1x Wilton White - geeliväri
- 1x pinkki geelivari
- 1x keltainen geelivari
- 1x turkoosi geelivari
Valmistusohje
OHJEET: Laita leivinpaperia voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Soseuta mustikat ja sekoita joukkoon Passion siemenet/sisukset. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää voi. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Koveta jääkaapiss.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Toisessa kulhossa vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää mustikkapassiosose. Kääntele kermavaahto joukkoon. Lisää vielä vaniljakreemijauhetta jämäköittämään täytettä tarpeen mukaan. Asettele reunakalvo vuoan reunoille. Kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta..Laita kakku jääkaappiin/pakastimeen jähmettymään
Kuorruta kakku voikreemillä ja laita kylmään. Aseta ritilä leivinpaperilla vuoratun. uunipellin päälle. Mittaa Mirror Glaze ja Spider Web- ainekset valmiiksi omiin kattiloihinsa ja muut tarvittavat aineet viereen odottamaan. Valmista Mirror Glaze ja Spider Glaze (kts ohje).
Ota kakku jääkaapista. Poista irtoreunat ja reunakalvot. Aseta kakku kakkualustalle. Aseta kakku väärinpäin olevalle pienemmälle kakkuvuoalle ritilän päälle. Kuorruta kylmä kakku Mirror-glaze kuorrutteella. Tee halutessasi heti perään päälle myös Spider Web-efekti. Jätä valumaan ja jähmettymään. Siisti alareuna. Nosta kakku varsinaiselle tarjoilualustalle, jalalliselle kakkuvadille.
KUORRUTUS; VOIKREEMI: Vatkaa voi kuohkeaksi ja sihtaa joukkoon tomusokeri. Jatkaa vatkaamista niin kauan, kunnes vaahto on kuohkeaa (n. 10-15 minuuttia)• Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.Kuorruta kakku ohuesti voikreemillä. Laita kakku hetkeksi (5-10min) kylmään. Kuorruta toinen kerros. Laita kakku takaisin viilentymään ennen kuorrutetta
MIRROR GLAZE -KUORRUTE: Liota liivatteita 5 min kylmässä vedessä. Paloittele valkosuklaa. Kiehauta kattilassa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Lisää puristetut liivatteet, sekoita hyvin ja kaada valkosuklaan päälle. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi. Lisää kondensoitu maito ja haluamasi geeliväri. Jos käytät useampaa väriä, jaa kiille osiin. Kaada kiille sihdin läpi. Sekoita sauvasekoittimella. Varo ilmakuplia. Jäähdytä (37C). Kuorruta kakku Mirror Glazella haluamallasi tyylillä. Voit kayttaa apuna hammastikkua, kun koristelet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku