MasterChef: Paistettua broilerin rintaa, herkkusientä ja kaalia “mille feuille” sekä kana-voikastike – Adelen resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps4_annos_ADELE_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

Ainekset

  • Kokonainen broileri
  • 2 pnt ruohosipulia
  • 1 l rypsiöljyä
  • 1 kpl keltasipuli
  • 3 kpl valkosipulin kynttä
  • 10 oksaa timjamia
  • 2 dl sienilientä
  • ½ dl balsamicoa
  • ½ pkt voita
  • 1 dl kuivattuja tatteja
  • Vesikrassi
  • Kirveli
  • 4 lehteä savoijinkaali
  • ½ l kanalientä
  • 1 kpl sitruuna

Valmistusohje

Aloita renssaamalla broileri. Irrota toivomusluu ja leikkaa siivet kastiketta varten. Irrota rintafileet ja nahka. Poista sisäfileet. 

Aja blenderissä 2pnt ruohosipulia, 1/2tl suolaa ja 3dl öljyä. Aja niin kauan kunnes öljy alkaa höyryämään. Siivilöi kuituliinan läpi. 

Laita kanaliemi ja siiven osat redusoitumaan kattilaan. Redusoi kunnes 1/3 jäljellä. Putsaa kanan nahasta rasva pois veitsen hamarapuolella ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja aseta nahan päälle leivinpaperi ja toinen pelti painoksi. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes nahka on rapea ja kullanruskea (n.10-15min).

Kuullota sipulit öljyssä. Leikkaa herkkusienet ja lisää kattilaan voin ja parin timjaminoksan kanssa. Kypsennä kunnes sienet ovat saanet hyvän värin. Lisää 2rkl balsamicoa ja 1 dl sienilientä. Anna liemen lähes haihtua ja aja pyreeksi tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pakkaa pursotinpussiin. 

Stanssaa savoijinkaalista kiekkoja ja ryöppää suolatussa vedessä 1 min. Nosta jääveteen jäähtymään. Nosta jäähtyneet kaalit pellille ja kuivaa vesi pois. Sivele ruohosipuliöljyllä ja leikkaa kaalien päälle pienet nokareet voita, lämmitä 200 asteisessa uunissa ennen esille laittoa noin 3-4min. 

Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi ja asettele kiekoksi saman kokoisen stanssin sisälle millä stanssasit savoijinkaalin. Mausta oliiviöljyllä, balsamicolla, mustapippurilla ja suolalla. 

Siivilöi kanaliemi ja aja mukaan sauvasekoitinta käyttäen 30-40g voita. Mausta sitruunanmehulla. Esille laittaessa sekoita kastikkeen joukkoon ruohosipuliöljyä.

Paista broilerin rinnat öljyn, valkosipulin ja timjamin kanssa. Lisää pannulle 2 rkl voita ja paista loppuun voilla sivellen. Sisälämmön tulisi olla pannulta otettaessa 56-57 astetta. Anna lihan vetäytyä ja leikkaa pitkittäin esille laittoa varten.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!