MasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.
Ainekset
- 1 l kanalientä
- Puolikas puntti rakuunaa
- 1 kpl sipuli
- 200 g tatteja
- 100 g voita
- 1 dl kuohukermaa
- 300 g nieriää
- 1 dl siitakesieniä
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 50 g retiisiä
- 2 kpl värikästä porkkanaa
- 1 oksaa tilliä
- 3 kpl perunaa
- Suolaa
- Pippuria
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja sokeri kunnes sokeri on sulanut ja lisää etikka. Kaada kuuma liemi siitakkeiden päälle, laita pakasterasiaan ja laita kylmään.
Pilko sipuli ja selleri pienemmäksi ja paahda kuumalla pannulla öljyssä kunnes saa hieman väriä. Lisää kanaliemi ja rakuuna. Keitä runsaasti kasaan. Ainakin puolet. Paahda tatteja uunissa 190 asteessa n. 25 min. Viipaloi retiisiä mandoliinilla ohuiksi jääveteen ja anna rapeutua annoksen kokoamiseen saakka.
Kuori perunat ja laita voideltuun ympyrämuottiin perunoita tasaisesti riviin, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada päälle voita, tee samanlaisia rivejä kunne muotti on täynnä. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n.30 min.
Kuori ja pilko porkkanat kuutioiksi. Keitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia ja siivilöi jääveteen. Paista voissa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Fileoi nieriä ja nypi ruodot. Paista pannulla öljyssä ja voissa kunnes nahka on rapea. Käännä nopeasti liha puoli pannua vasten jotta kala kypsyy. Mausta suolalla paiston aikana.
Viimeistele kastike siivilöimällä liemi. Lisää liemeen paahdetut sienet, 50 g voita ja kerma. Mausta suolalla ja sitruunan kuorella. Poraa sauvasekoittimella sileäksi ja siivilöi. Tarkista maku ja poraa vielä ennen lautaselle laittoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka