Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps1_annos_JAANA_kuva_juuli_aschan_002
Julkaistu 07.09.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Ainekset

  • 1 l kanalientä
  • Puolikas puntti rakuunaa
  • 1 kpl sipuli
  • 200 g tatteja
  • 100 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 300 g nieriää
  • 1 dl siitakesieniä
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 50 g retiisiä
  • 2 kpl värikästä porkkanaa
  • 1 oksaa tilliä
  • 3 kpl perunaa
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja sokeri kunnes sokeri on sulanut ja lisää etikka. Kaada kuuma liemi siitakkeiden päälle, laita pakasterasiaan ja laita kylmään. 

Pilko sipuli ja selleri pienemmäksi ja paahda kuumalla pannulla öljyssä kunnes saa hieman väriä. Lisää kanaliemi ja rakuuna. Keitä runsaasti kasaan. Ainakin puolet. Paahda tatteja uunissa 190 asteessa n. 25 min. Viipaloi retiisiä mandoliinilla ohuiksi jääveteen ja anna rapeutua annoksen kokoamiseen saakka.

Kuori perunat ja laita voideltuun ympyrämuottiin perunoita tasaisesti riviin, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada päälle voita, tee samanlaisia rivejä kunne muotti on täynnä. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n.30 min.

Kuori ja pilko porkkanat kuutioiksi. Keitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia ja siivilöi jääveteen. Paista voissa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Fileoi nieriä ja nypi ruodot. Paista pannulla öljyssä ja voissa kunnes nahka on rapea. Käännä nopeasti liha puoli pannua vasten jotta kala kypsyy. Mausta suolalla paiston aikana. 

Viimeistele kastike siivilöimällä liemi. Lisää liemeen paahdetut sienet, 50 g voita ja kerma. Mausta suolalla ja sitruunan kuorella. Poraa sauvasekoittimella sileäksi ja siivilöi. Tarkista maku ja poraa vielä ennen lautaselle laittoa. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef