Laita sienet veteen likoamaan.
Huuhdo riisiä niin kauan, että vesi on kirkasta. Laita riisi kattilaan ja lisää vettä niin, että sitä on riisin yli pikkusormen ensimmäiseen niveleen asti ja laita kiehumaan. Laita kattilaan ½ litraa kanalientä ja lisää rouheaksi pilkotut inkiväärit, chilit ja lime. Anna makujen kiehua kokoon ainakin 15 min.
Riisin ja kanaliemen tekeytyessä siirry Som tam-salaattiin. Kuori ja poista siemenet puolikkaasta kurkusta, ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi. Paloittele pavut kolmeen osaan. Leikkaa puolikas tomaatti lohkoiksi. Pilko chili. Laita salaatin aineet kulhoon ja lisää puolikkaan limen mehu, 1rkl ruokosokeria ja 1rkl kalakastiketta.
Murjo morttelissa kasvisten rakennetta rikki ja tarkista maku. Siirrä salaatti lautaselle. Paahda cashewpähkinöihin ruskea pinta ja muserra morttelissa karkeaksi palaksi, ripottele rouhetta salaatin päälle. Leikkaa n. puoli desiä punakaalia ohueksi suikaleeksi salaatin viereen.
Siivilöi kanaliemi ja laita siivilöityyn liemeen liotetut sienet, limemehua, kalakastiketta ja ruokosokeria.
Kiehauta ja lisää liemeen simpukat, keitä muutama minuutti. Kun simpukat ovat auenneet, ota kattila liedeltä ja siivilöi kiinteät osat liemestä erilleen.
Tarkista liemen maku.
Laita syvälle lautaselle n. ½ dl keitettyä riisiä. Kokoa riisin päälle sienet ja simpukat, kaada liemi reunoille, koristele korianterilla ja limenlohkolla.