Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Lehtikaaliin kääritty taimenrulla tomaattirelissillä, Iinan resepti

MasterChef23_EPS12_annos_IINA_kuva_juuli_aschan_sveins_3959
Julkaistu 23.04.2024 21:32

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa kokattiin annoksia, joiden keskiössä on väri.

Ainekset

  • 3 vihreää tomaattia
  • 1 pieni sipuli
  • ½ valkosipulin kynsi
  • 2 rkl sokeria
  • 1 lime
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 nippu basilikaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 3 tl hienoa merisuolaa
  • 100 g ravunpyrstöjä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 lehtikaalin lehteä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl nieriäfileetä
  • 4 kpl ruusukaaleja

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan ja ryöppää lehtikaalit sekä keitä samassa vedessä ruusukaalit. Poista lehtikaalista keskellä olevan ruoto niin, että lehti kumminkin pysyy kokonaisena. 

Tee tomaatti relissi. Kuutioi sipuli ja kuullota se 1 rkl rypsiöljyssä. Kuutioi sekaan tomaatti sekä hienonna valkosipuli. Lisää sokeri, väkiviinaetikka ja 1 tl suolaa. Keittele kasaan noin 15 min ja siirrä lasipurkkiin tekeytymään.

Kuori ravut, mikäli ne on kokonaisia. Laita blenderiin pyrstöt, kerma, 1 tl suolaa sekä ripaus limemehua. Blendaa mousseksi. 

Poista nieriästä mahdolliset ruodot ja nahka. Laita filee leivinpaperin väliin ja nuiji sitä lihanuijalla hieman ohuemmaksi. 

Taita 2 kerrosta kelmua ja laita päälle lehtikaalin lehdet. Aseta nieriä lehtikaalilehtien päälle ja lusikoi mousse kalan päälle. Kääri rulla tiukasti ja vuoraa se usealla kerroksella kelmua, jotta siitä syntyy vesitiivis paketti. Pyöritä rullan päät tiukasti kiinni. 

Laita rulla kypsymään vesihauteeseen noin 10-minuutiksi tai vaihtoehtoisesti höyrytä se. 

Rullan kypsyessä tee basilikaöljy. Laita blenderiin noin 4 dl rypsiöljyä ja nippu basilikaa. Blendaa ja siivilöi tämän jälkeen öljy. 

Ota rulla pois vesihauteesta ja pura kelmu. Leikkaa annospala ja kokoa annos lusikoimalla relissiä ja asettamalla ruusukaalit ja rulla lautaselle. Viimeistele basilikaöljyllä. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit