Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kotitekoinen piparkakkujäätelö

Julkaistu 25.12.2016 12:49

Tulipas tehtyä vallan mainiota jäätelöä! Mikäpä sopisi jouluun paremmin kuin piparkakkumausteinen jätski? Ei sen puoleen, tämä maistuu ihan milloin vain muutenkin.
PS. Tsekkaa myös spelttilakritsijäätelö!

Piparkakkujäätelö
5 dl täysmaitoa

5 dl kuohukermaa

1 vaniljatanko, halkaistuna
1 dl siirappia
1,5 tl inkiväärijauhetta

3 tl kanelia
3/4 tl neilikkajauhetta
3/4 tl muskottipähkinää jauhettuna
1 tl vaniljauutetta
9 munankeltuaista

2 dl sokeria

50 g glukoosia

Kaada kattilaan maito, kerma, siirappi, vaniljatanko ja mausteet. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen 4-5 min välillä sekoittaen, ettei pala pohjaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä se kattilan seokseen. Lisää glukoosi. Lämmitä seos 82 asteeseen välillä sekoittaen. Jäähdytä seos mahdollisimman nopeasti. Jätä seos maustumaan jääkaappiin seuraavaan päivään. Ota vaniljatangonpuolikkaat sitten pois ja pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneessa. Laita pakastimeen.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Karpalojäätelö kinuskikastikkeella ja nanna-fudgea, Henny reseptiRättänä Tertin kartanon tyyliinPuolukkakukkoTässäkö kesän himotuin leivos? Suosikkijuoma taipuu nyt meheväksi kakuksiLisää suklaakekseihin yllättävä ainesosa: Kertaheitolla parempaa ja terveellisempää!Herkullinen leipä kätkee sisäänsä yllätyksen – tätä on pakko kokeilla!