Pohja
Nypi taikinan ainekset muruksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta taikinan rakenne on sellainen, että se pysyy juuri ja juuri koossa. Kauli ohueksi (n. 3–4 mm) ja leikkaa annosvuokiin sopivat palat. Paista kypsäksi niin, että taikinan päällä on leivinpaperia ja kuivattuja herneitä.
Täyte
Keitä kiisseliksi. Laita sitten kiisseli kypsän ja jäähtyneen pohjan päälle.
Sokerikeksi
Paahda sokeri tummaksi siirapiksi kattilassa, levitä silikonimaton päälle ja anna jäähtyä. Jauha monitoimikoneessa ja siivilöi rengasmuotin avulla n. 1,5 mm ohuet keksit silikonimatolle. Paahda uunissa kunnes sokeri on sulanut uudestaan ja koristele kukkasin.
Sammalkakku
Sekoita ainekset tasaiseksi ja laita ne sifonipulloon. Lataa pulloon kaksi kaasupatruunaa ja ravista. Täytä kertakäyttöiset pahvimukit 3/4 täyteen ja mikrota 45 sekuntia tai kunnes kakku on kypsää.
Mesiangervojäätelö
Sekoita 200 ml maitoa ja tärkkelys. Aseta sivuun. Kiehauta sokeri, 500 ml maitoa, suola ja mesiangervo. Lisää maitotärkkelysseos ohuena nauhana ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen 3–4 minuuttia. Jäähdytä ja laita jäätelökoneeseen.