Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Karpalojäätelö kinuskikastikkeella ja nanna-fudgea, Henny resepti

MasterChef24_joulu EPS03 henny
Julkaistu 03.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

Karpalojäätelö

  • 4 dl kuohukermaa
  • 4 kpl munankeltuainen
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl kondensoitua maitoa
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 2 dl karpaloita
  • ripaus kuivattuja karpaloita

Kinuskikastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ruokokidesokeria
  • nokare voita

Fudge

  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vispikermaa
  • 1 tl merisuolaa
  • 50 g voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 dl siirappia

Valmistusohje

Karpalojäätelö: Vaahdota kuohukerma. Sekoita keltuaiset, sokeri, vaniljatangon sisus ja kondensoitu maito. Sekoita kermavaahto varovasti keltuaisseoksen sekaan. Lisää murskattuja karpaloita seokseen ja oman maun mukaan kuivattuja karpaloita. Laita seos noin 15 min ajaksi jäätelökoneeseen, jonka jälkeen siirrä jäätelö vuokaan ja pakastimeen.

Kinuskikastike: Sekoita kuohukerma ja sokeri kattilaan. Keitä seosta noin 10-15 minuuttia. Lisää valmiiseen kinuskikastikkeeseen nokare voita antamaan kiiltoa.

Fudge: Sekoita kerma, sokeri, siirappi ja suola kattilaan ja kiehuta seosta miedolla lämmöllä, kunnes massa on 123 asteista, noin 15-20 minuuttia. Ota kattila hellalta ja sekoita sekaan voi ja valkosuklaa. Anna sulaa. Laita massa leivinpaperin päälle vuokaan ja laita massan päälle ripaus suolaa Aseta fudge jäähtymään hetkeksi ja leikkaa se nätiksi ennen kuin se kovettuu kokonaan.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit