Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä
Tumma ja tyylikkäästi tulinen nuudeliwokki osoittaa, miten surkea taso Suomen kiinalaisissa ravintoloissa on (paria poikkeusta lukuun ottamatta).
Setsuanin/Sichuanin keittiö on kulinaarinen aarre, jota Suomessa ei ole vielä kunnolla löydetty. Rakastan sen syviä makuja ja setsuaninpippurin sekä chilin hiljaa, mutta varmasti kasvavaa poltetta aterian edetessä.
Löysin mainion ja helpon nuudelireseptin, jossa kana kohtaa makuja tulvivan kastikkeen chiliöljyn kera. Tällaiset ruoat viestittävät parhaiten siitä, miten surkealla tolalla länsimaistuneet, kliseisen tylsät kiinalaiset ravintolat meillä ovat. Testaa ja huomaa itse!
PS. Tsekkaa myös muut kaukoaasialaiset reseptit! Ja muista, että päivän ruoka- ja muut seikkailut näkee parhaiten Facebookissa, Instagramin Storiesissa ja Twitterissä.
Sichuanilainen nuudeliwokki kanalla ja chiliöljyllä
6 hlölle
1 dl maapähkinäöljyä (tai rypsiöljyä)
6 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1-2 tl chilirouhetta
3 cm inkivääriä raastettuna
2 rkl seesaminsiemeniä
200 g munanuudeleita
1,25 dl soijaa, mietosuolaista
0,75 dl riisiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
2 rkl sambal oelek -chilitahnaa (tai vastaavaa)
250 g broilerin jauhelihaa (tai possun)
1 punasipuli, ohueksi viipaloituna
4 kevätsipulia hienonnettuna
1/2 kiinankaalta, hienonnettuna
Tee ensin chiliöljy. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää öljy, valkosipuli, inkivääri ja chilirouhe. Anna lämmetä ja hämmentele muutama minuutti. Lisää seesaminsiemenet ja sekoittele minuutti. Ota pannu levyltä ja valuta öljy kuppiin tai kippoon.
Keitä munanuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja huuhtele pitkään kylmällä vedellä, kunnes nuudelit ovat jäähtyneet.
Sekoita yhteen soija, viinietikka, hunaja, sambal oelek ja 0,5 dl vettä.
Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää mukaan jauheliha. Mausta mustapippurilla ja ruskista liha kauttaaltaan muutaman minuutin ajan. Lisää puna- ja (puoliksi) kevätsipulit ja kypsennä sekoitellen 2-3 min. Kaada sekaan soijaseos, sekoita ja laita mukaan kiinankaali. Kiehauta ja laske lämpöä. Anna kaalin pehmentyä muutama minuutti.
Sekoita mukaan nuudelit ja 2 rkl chiliöljyä. Anna nuudelien kuumeta ja ota liedeltä. Lorauta mukaan loput chiliöljystä ja ripottele sekaan kevätsipulit. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku