Anu tuli itselliseksi äidiksi 45-vuotiaana: "Ei mene päivääkään, ettenkö olisi kiitollinen"

Anu Hanskin pitkäaikainen unelma täyttyi, kun hänestä tuli itsellinen äiti 45-vuotiaana. Miten hedelmöityshoidot etenivät ja miten äitiys on muuttanut Anun elämän? Katso koko haastattelu videolta.

Tie äidiksi ei ole ollut helppo Anu Hanskille. Unelma teki ajoittain jopa niin kipeää, että siitä oli pakko välillä luopua. Kiitos tukijoukkojen ja terapeutin, toiveiden täyttymys Mio, muutti lopulta elämän lopullisesti.

Jo parikymppisenä oli selvää, että Anu Hanski halusi lapsia. Se ei ollut asia, jota olisi sen kummemmin tarvinnut miettiä, vaan asia tuntui aina kovin selvältä ja luontevalta.

– Jokaisessa parisuhteessa olen yrittänyt saada lapsia parikymppisestä lähtien. Se on ollutkin johtotähtenä kaikissa parisuhteissa, Anu kertoo MTV Uutisten dokumenttisarjassa Maailmani muuttui.

Jo kerran aiemmin haave lapsesta oli täyttymässä, sillä Anu tuli viimein raskaaksi. Valitettavasti raskaus päättyi keskenmenoon. Se teki niin kipeää, että haave lapsesta sai unohtua.

– Jouduin tekemään sellaisen päätöksen, että ei. Enää en jatka tätä haaveilua. Henkisesti oli todella rankkaa. Keskenmeno teki tosi kipeää, joten päätin sulkea sen oven. 

Asuntorahat mahdollistivat hoidot

Aikaa kului, ja Anu jatkoi aktiivista elämäntyyliään. Arkeen kuuluivat muun muassa erilaiset kulttuuritapahtumat, retkeily ja tanssiminen.

Lopulta myös parisuhde tuli päätökseen, jonka seurauksena asunto laitettiin myyntiin. Kaupat tehtiin, ja tilille tallettui mukava määrä rahaa.

Kuin sattuman siivittämänä läheiset ja uusi terapeutti alkoivat kyselemään Anulta lapsihaaveesta, toisistaan tietämättä.

– Keskusteluissa tuli esille, että kyllä. Minä edelleenkin haaveilen lapsesta, ja se tekisi minut onnelliseksi.  Ajattelin, että hyvänen aika. Minullahan riittää varat siihen, että lähden yrittämään, Anu kertaa. 

Niinpä Anu päätti vielä yksin yrittää. 

Monen vaiheen jälkeen Anu oli viimein raskaana, ja hänestä tuli äiti 45-vuotiaana.

Nyt vajaa vuosi myöhemmin arki lapsen kanssa sujuu mallikkaasti ja unelma äitiydestä on totisinta totta.

– Ei mene päivääkään, ettenkö olisi kiitollinen ja onnellinen lapsesta. Tämä on hienointa, mitä voi ikinä kokea. Se oman elämän merkitys, miksi olen täällä, täyttyy.

Miten hedelmöityshoidot etenivät, ja miten äitiys on muuttanut Anun elämän? Katso yllä olevalta videolta koko haastattelu.

Maailmani muuttui -sarjan seuraava jakso nähdään 9. huhtikuuta Huomenta Suomessa kello 9.50 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa. Seuraavassa jaksossa kuulemme kampaaja Sofia Jaldianin tarinan, joka muutti Suomeen Iranista väkivaltaisen miehensä ja pienen lapsensa kanssa. 

 

Lue myös: