Ilves jysäytti pöytään tulivoimaisen huippuhankinnan Tshekistä

SM-liigaseura Ilves tiedotti tehneensä sopimuksen ensi kaudesta Tshekin A-maajoukkuemiehen Daniel Gazdan kanssa. Puolustaja pelasi tupsukorvien riveissä jo aiemmin keväällä 2022.

Kahdesti Tshekin liigan parhaaksi puolustajaksi valittu Gazda saapuu Ilvekseen ensi kaudeksi vuoden mittaisella sopimuksella. Kuluneen kauden Gazda pelasi HC Kometa Brnossa, jossa syntyi komeat 17 maalia ja 30 tehopistettä 52 runkosarjapelissä.

Maalimäärä kruunasi hänestä puolustajien maalipörssin voittajan.

26-vuotias Gazda on nähty tällä kaudella myös Tshekin maajoukkueessa, viimeksi MM-leirityksessä ja aiemmin Ruotsin EHT-turnauksessa.

– Erittäin mielenkiintoinen pelaaja, jolla on loistava laukaus, jota hän ei epäröi käyttää. Kuluneella kaudella hän oli vakuuttava Extraligassa ja nousi myös takaisin A-maajoukkueeseen, huomauttaa Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran tiedotteessa.

– Daniel on todella motivoitunut palaamaan Ilvekseen. Tunnemme hänet persoonana ja tiedämme huipputyypiksi. Viimeksi Ilveksessä pelatessaankin olisimme halunneet pitää Danielin täällä, mutta hänellä oli jo voimassa oleva sopimus kotimaahansa. Uskomme seurana pystyvämme tarjoamaan hänelle mahdollisuuden sekä sopivat haasteet kehittyä ja nousta jälleen seuraavalle tasolle pelaajana.

Samalla Ilves tiedotti, että 20-vuotias tshekkimaalivahti Patrik Hamrla on purkanut sopimuksensa seuran kanssa yhteisymmärryksessä.

Lue myös:

    Uusimmat