Suomalaisyllättäjä johtaa major-turnausta maailman vaikeimmalla radalla

Kuluvan frisbeegolfkauden ensimmäinen täysi arvokilpailuviikonloppu alkoi suomalaiskomennossa Illinoisin osavaltiossa Yhdysvalloissa torstaina.

Silva Saarinen heitti 64 kertaa (5 alle parin) ja muut naiset ainakin yhden enemmän.

– Pelaaminen tuntui hyvältä. Huomisen tavoitteena on osua väleihin ja onnistua puteissa, Saarinen kommentoi vähäsanaisesti Disc Golf Pro Tourin haastattelussa.

Vuonna 2003 syntynyt oittilainen häikäisi viime vuonna lajiliitto PDGA:n Euroopan-kiertueella: Saarinen osallistui Euroopan avoimia lukuun ottamatta viiteen kilpailuun ja voitti ne kaikki. Kun mukaan tarttui vielä EM-hopea, frisbeegolfmaailma viimeistään vaikuttui hänen kyvyistään.

Myös muita kotimaisia huippuja on kärkitaistossa, sillä lajin ainoa suomalainen major-voittaja Eveliina Salonen (–3) jakaa neljättä ja Henna Blomroos (par) kahdeksatta sijaa.

"Majorit herättävät eniten tunteita"

Naiset pääsivät majoreiden makuun jo maaliskuussa Yhdysvaltojen avoimessa mestaruuskilpailussa. Nelipäiväisen Champions Cupin kilpailijoihin kuuluu myös avoin luokka, jossa Suomen Niklas Anttila puolustaa vuodentakaista kakkossijaansa.

22-vuotias kuopiolainen voitti maaliskuussa lajin ensimmäisenä suomalaismiehenä osakilpailun Yhdysvaltain-kiertueella. Hän lähtee major-perjantaihin yhden heiton Yhdysvaltain Casey Whitea (–7) huonompana.

– Jos pelaan kolme tuollaista kierrosta, olen voittokamppailussa. Täällä on todella vaikeita väyliä ja keli heikkenee, Anttila avasi STT:lle.

Kilpailu pelataan ahtaissa metsäränneissä, mikä suosii Anttilan tarkkuutta. Northwood Blackia pidetään maailman vaikeimpana frisbeegolfratana, ja suomalaistähti onkin tyytyväinen, kun "voittoon ei tarvitse pelata 10 alle per kierros".

Arvoturnaukset ovat tärkeitä paitsi ansioluettelolle myös pankkitilille. Sunnuntaina avoimen luokan mestari tienaa 13 000 ja naisten paras 8 000 dollaria. Palkintoarvo on yhteensä 135 100 dollaria.

– Majorit herättävät eniten tunteita. Voisi jopa sanoa, että kiinnostaa pelata enemmän alusta asti.

Lue myös:

    Uusimmat