Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
Keittiömestari Kari Aihinen neuvoi Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden kahdeksannessa jaksossa, miten nakkikeitosta tehdään suorastaan ylivoimaista. Nakkikeiton salaisuus piilee sulatejuustossa.
Ainekset
- 400 g nakkeja
- 3 rkl voita
- 1 sipuli
- 10 cm purjon valkoista osaa
- 1 palsternakka
- ½ juuriselleri
- 3 porkkanaa
- 5-6 perunaa
- 1 l vettä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- ½ pakettia maustamatonta Koskenlaskijaa
- n. 2 dl säilykemaissia
- kourallinen persiljaa
Valmistusohje
Nakkikeitto valmistuu näin:
- Pilko nakit ja ruskista ne voissa pannulla.
- Kuutioi juurekset ja pilko sipulit sekä purjo. Kuullota kasviksia hetken aikaa kattilassa voissa.
- Lisää kattilaan kiehuva vesi ja mausteet ja keitä kasviksia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Lisää joukkoon paistetut nakit, Koskenlaskija sekä maissit. Silppua joukkoon kourallinen persiljaa.
Katso jakson muut reseptit täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti