Possu-ananaswokki
- 400 g possun paistisuikaleita
- 2 sipulia
- 1 kesäkurpitsa
- 1 paprika
- pala purjoa
- puolikas kiinankaali
- 1 prk ananasrenkaita(tai tuoretta)
- 3 rkl pähkinöitä(esim. cashew)
- 1 tl kurkumaa
- 0,5 tl chilijauhetta
- 0,5 tl inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl soijakastiketta
- 4 dl kanalientä
- suolaa
- mustapippuria
- rypsiöljyä
- auringonkukan versoja
Kuumenna öljy wokissa. Lisää kurkuma, chilijauhe, inkivääri ja possun paistisuikaleet. Kypsennä hetki. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli sekä suikaloidut sipulit, paprika ja kesäkurpitsa. Sekoita ja lisää vielä pilkotut ananasrenkaat. Lisää kanaliemi, soija ja pähkinät, kiehauta. Lisää lopuksi suikaloitu kiinankaali. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa jasmiiniriisin kera. Koristele auringonkukan versoilla.
Resepti: Henri Alén / Ruokala