Voileipäpizza
- 1 pkt paahtoleipää tai ruisviipaleita
- 1 prk tomaattipyreetä
- 4 rkl ketsuppia
- 150 g meetvurstia
- 4 tomaattia
- 1 punasipuli ohuina viipaleina
- 150-200 g juustoraastetta (emmental)
- oreganoa
- suolaa ja pippuria
Levitä leipäviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai –pannuun. Sekoita tomaattipyree ja ketsuppi keskenään ja mausta seos oreganolla, suolalla ja pippurilla. Voitele leivät seoksella. Levitä leiville meetvurstia, tomaatti- ja sipuliviipaleita sekä lopuksi juustoraastetta. Mausta oreganolla. Paista 225 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Köyhät ritarit
- 8 viipaletta vaaleaa leipää
- 4 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 1 tl kanelia
- voita
- mansikka tai vadelmahilloa
- vaniljajäätelöä
Leikkaa leipä viipaleiksi. Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin ja mausta seos kanelilla. Kasta leipäviipaleet munamaitoseokseen ja paista kuumalla pannulla voissa molemmilta puolin rapeiksi ja kullanruskeiksi. Tarjoa jäätelön ja hillon kera.
Reseptit: Samuli Wirgentius / Ruokala