10-vuotias tyttö löysi rannalta 220 miljoonaa vuotta vanhat "unohdetut" dinosauruksen jalanjäljet

10-vuotias tyttö on löytänyt Ison-Britannian Walesista 220 miljoonaa vuotta vanhat dinosauruksen jalanjäljet. 

Tyttö teki löydön, kun hän oli merenrannalla etsimässä vanhoja fossiileja äitinsä kanssa, uutisoi Business Insider.

Kyseiseltä seudulta on aiemminkin löydetty dinosauruksen jalanjälkiä, joten tyttö ja äiti luulivat vain nähneensä jonkin hyvin tiedossa olevan kohteen. 

Päästyään kotiin he vertailivat näkemiään jälkiä muihin alueelta otettuihin kuviiin ja huomasivat, että heidän näkemänsä jäljet olivat erilaisia: aiemmin havaitut jäljet olivat painautuneena harmaansävyisissä kivissä, kun taas heidän löytämänsä jäljet olivat punertavassa kivessä.

Äiti otti yhteyttä Walesin kansallisen museoon. Museon paleontologian asiantuntija Cindy Howells kävi katsomassa jälkiä. Hän arvelee niiden kuuluvan pitkäkaulaiselle Camelotia -kasvinsyöjädinosaurukselle. 

Jalanjäljet olivat yli 76 sentin etäisyydellä toisistaan, mistä voi päätellä, että kyseessä oli melko kookas eläin. Camelotia saattoi kasvaa kolme metriä korkeaksi ja kuusi metriä pitkäksi. Varmaa tietoa jälkien tekijästä ei kuitenkaan ole.

Aiheesta on uutisoinut myös Britannian yleisradio BBC.

Kyseessä ei tiettävästi ollut kuitenkaan aivan ensimmäinen kerta, kun ihmisen silmät ovat nähneet kyseiset jäljet rannalla. 1800-luvulla tutkimuksia tehneet geologit olivat aikoinaan julkaisseet tietoja samalta alueelta löydetyistä jäljistä. Howells uskoo, että kyseessä ovat samat jäljet, jotka tyttö oli löytänyt. Jäljet olivat kuitenkin päässeet unohtumaan 140 vuoden ajaksi ennen löytymistään uudelleen.
 

Lue myös:

    Uusimmat