Ranskalainen kesäkurpitsapaistos ja kurpitsahillo
- 500 g kesäkurpitsaa
- 3 sipulia
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 prk creme fraichea
- 3 munaa
- 200 g Gruyre-juustoa raastettuna
- 3 tl provencal yrttimaustetta
- suolaa
- mustapippurirouhetta
Silppua sipulit ja raasta kesäkurpitsa. Kuullota kuumassa öljyssä pannulla kunnes neste kesäkurpitsasta on haihtunut lähes kokonaan. Sekoita keskenään juustoraaste, kananmunat ja mausteet. Lisää joukkoon kesäkurpitsa-sipuliseos ja kaada uunivuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin 25-30 min. Nauti kuumana tai kylmänä, leikattuna pieniin annospaloihin.
Resepti: Teija Järvenheimo, Espoo
Mausteinen kurpitsahillo
- n. 2 kg kurpitsaa
- 5 porkkanaa
- 1 iso appelsiini
- 5 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1 kanelitanko
- 5 dl vettä
- 8 dl sokeria
- 3 tl sitruunahappoa
Kuori kurpitsa ja kuutioi se pieniksi paloiksi. Raasta porkkanat ja inkivääri. Pese appelsiini, raasta kuori ja purista mehu. Pane kasvikset, kanelitanko, raastettu inkivääri, appelsiininkuori ja mehu sekä vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 40 min kunnes kurpitsa on pehmennyt.
Poista kanelitanko. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää soseeseen sokeri, ja anna kiehua vielä noin 40 min. Lisää lopuksi sitruunahappo ja sekoita. Nostele hilloa puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.
Resepti: Sami Sirkiä, Lappenranta