14.8. Kesäkurpitsamoussaka

Julkaistu 14.08.2007 00:00
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 0,5 kg perunaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1-2 sipulia
  • loraus ruokaöljyä
  • 6 isoa tomaattia tai 1 prk tomaattimurskaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta salviaa muutama lehti
  • Juustokastike:
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 l maitoa
  • 150 g juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria
  • jauhettua muskottia

Kuumenna pannulla hieman öljyä. Ruskista jauheliha pannussa sipulin kanssa. Viipaloi pestyt kesäkurpitsat, tomaatit sekä kuoritut perunat. Nosta vihannessiivut kulhoon ja mausta ne suolalla, pippurilla ja hienonnetulla salvialla.

Juustokastike: Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä ja kaada kattilaan maito sekä mausteet. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta pohjaan. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto.

Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain vihannekset ja jauheliha. Kaada pinnalle juustokastike ja kypsennä moussaka uunissa 180 aseessa 40 min ajan.

Resepti: Alex Nurmi

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle