Vohvelit
- 4 dl maitoa
- 225 g vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 4 munan keltuaista
- 4 valkuaista
- 100 g sulatettua voita
- 1 tl suolaa
Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää maito, keltuaiset sekä sulatettu voi. Anna turvota hetken aikaa ja vaahdota sillä aikaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää se lopuksi varoen joukkoon. Kuumenna vohvelirauta ja paista rapeita vohveleita.
Katkaraputäyte
- 300 g isoja kuorittuja katkarapuja
- 1 dl maustamatonta majoneesia
- 1 dl hienonnettua tilliä sekä ruohosipulia
- 1 tl dijon-sinappia
- suolaa
- pippuria
Sekoita kulhossa majoneesi, yrtit sekä mausteet ja lisää lopuksi katkaravut. Anna maustua kylmässä tunnin ajan ja tarjoile vohveleiden kera.
Kinuskikermassa haudutetut omenarenkaat
- 4 omenaa
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl voita
Poista omenoista kota ja leikkaa ne 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Laita voinokare pannulle ja kuumenna omenasiivut pehmeiksi. Lisää sokeri, anna sen sulaa ja kaada lopuksi kerma päälle. Hauduta omenat kinuskikermassa muutaman minuutin ajan ja nostele ne lämpimien vohveleiden päälle.
Reseptit: Alex Nurmi